Χιλιάδες κόσμου σε πανεργατικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (video)


Με μαζική συμμετοχή
πολιτών κάθε ηλικίας και φύλου πραγματοποιείται από το απόγευμα το συλλαλητήριο των συνδικάτων και των εργατικών κέντρων στην πλατεία Συντάγματος.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία είναι κλειστοί από τις 6 το απόγευμα, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι αντιδρούν στο νέο πλαίσιο του Υπουργείου Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Δείτε πλάνα από το πανεργατικό συλλαλητήριο:

Ψηλά στις διεκδικήσεις βρίσκονται επίσης η λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και η προστασία της κοινωνίας από την πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα, σε άλλο σχηματισμό, φοιτητές διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ποιότητα των σπουδών τους.

«Πάνω από 400 οργανώσεις συμμετέχουν στην αποψινή συγκέντρωση, όπου όλοι εδώ κλιμακώνουμε τις δράσεις μας για να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και να ακυρωθούν οι αντεργατικοί νόμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποιός έδωσε, φυσικά, το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

  • Δείτε τις δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων (και) στη Θεσσαλονίκη

Λίγο πριν τις 20:30 ολοκληρώθηκε η πορεία που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία σε κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας, με φοιτητές, εργαζόμενους, υγειονομικούς και μέλη συνδικάτων και σωματείων να έχουν συγκεντρωθεί από το απόγευμα μπροστά στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μέτρα για την προστασία της υγείας.

«Τα κέρδη τους οι νεκροί μας», «Καμία αύξηση και διακοπή ρεύματος», «Όχι στην εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ», είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των διαδηλωτών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διάφορες ομιλίες εκπροσώπων των διαδηλωτών.

  • Δείτε πλάνα από την συγκέντρωση:

newsbreak.gr
Νεότερη Παλαιότερη