Στα σκαριά η κορυφαία Toyota GR Corolla


Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Toyota μας δίνει μία πρώτη γεύση από την πιο ισχυρή έκδοση της Corolla, που θα φέρει τον κωδικό GR.

Ένα νέο μέλος της γκάμας των μοντέλων GR ετοιμάζουν οι άνθρωποι της Toyota , το οποίο θα βασίζεται πάνω στην πεντάθυρη έκδοση της Corolla. Σε φωτογραφία που δημοσίευσε η Toyota B. Αμερικής, στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram απεικονίζεται το εσωτερικό ενός μοντέλου, το οποίο σύμφωνα με τη λεζάντα που το ακολουθεί αποτελεί την Corolla.

Η ιαπωνική εταιρεία, μάλιστα, φρόντισε να ξεσηκώσει τους φίλους της σπορ οδήγησης, εμπλουτίζοντας την περιγραφή με τη φράση «Keep them guessing».


Τα πράγματα, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρα για τους καλά μυημένους αποδέκτες του μηνύματος, όπως τα μέλη του GR Corolla Forum, οι οποίοι εντόπισαν όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που συνηγορούν ότι η ισχυρή GR Corolla βρίσκεται προ των πυλών.

Πρώτο αποδεικτικό στοιχείο συνιστά ο κωδικός «G:16» στο ταχύμετρο του πίνακα οργάνων που αποτελεί συντομογραφία του «G16-GTS», του τρικύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που ενσωματώνεται ήδη στο GR Yaris.

Δεύτερο τεκμήριο είναι το «GR Four» που αναγράφεται στην κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής και αναφέρεται στο γνωστό σύστημα τετρακίνησης του αυτοκινήτου.

Προσθέστε επίσης τους αριθμούς «2» και «68» που απεικονίζονται στο σύστημα κλιματισμού και παραπέμπουν στους 268 ίππους, που αποδίδει η έκδοση GR Yaris στην αγορά της Ιαπωνίας. Διευκρινίζεται ότι στην Ευρώπη, το συγκεκριμένο μοντέλο της Toyota αποδίδει 261 PS.


Μία επιπλέον λεπτομέρεια βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο, όπου και διακρίνεται ελάχιστα ένα αυτοκίνητο με καμουφλαρισμένο μανδύα, σαν και αυτόν που χρησιμοποιούσαν οι πρωτότυπες εκδοχές των GR Yaris και GR Supra. Τέλος, να προσθέσουμε ότι η νέα GR Corolla αναμένεται να τροφοδοτείται με ένα μοτέρ 1,6 λίτρων, που όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές θα αποδίδει για την περίσταση κοντά στους 300 PS.

protothema.gr
Νεότερη Παλαιότερη