Νέο Toyota Aygo X: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ολοκαίνουριο μοντέλο


Από το 2005 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή αγορά, το Toyota Aygo έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της μικρής κατηγορίας, χάρη στην ευελιξία και την οικονομία που προσφέρει. Το ολοκαίνουριο μοντέλο βασίζεται στο πρωτότυπο Aygo X prologue και φέρνει πολλές αλλαγές σε σχέση με το Aygo που γνωρίζουμε, με πρώτη-πρώτη την προσθήκη του 'Χ' στην ονομασία του. Ας δούμε τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το νέο Aygo X. 

1. Το νέο Toyota Aygo X ψήλωσε

Νέο Toyota Aygo X: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ολοκαίνουριο μοντέλο

Τα νέο Toyota Aygo X δεν είναι πια ένα μικρό χάτσμπακ, άλλα ένα crossover με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Έρχεται ουσιαστικά να τοποθετηθεί ταυτόχρονα κάτω από τα Yaris και Yaris Cross. Η σχεδίασή του προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδίασης και Εξέλιξης της Toyota στη Νίκαια της Γαλλίας και χαρακτηρίζεται από τη σφηνοειδή γραμμή της οροφής, τα εμπρός φώτα που αγκαλιάζουν το πάνω τμήμα του καπό δημιουργώντας ένα σήμα φτερού, τη μεγάλη μάσκα και τα φώτα ομίχλης που μαζί με την ποδιά βασίζονται στο θέμα ‘double trapezoid’ που αποτελεί μέρος της ταυτότητας του Aygo. 

2. Το νέο Toyota Aygo X είναι μεγαλύτερο

Νέο Toyota Aygo X: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ολοκαίνουριο μοντέλο

Με μήκος 3.700 mm, το νέο Aygo X είναι 235 mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του, ενώ και το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 90 mm. Το ύψος έχει επίσης αυξηθεί κατά 50 mm στα 1.510 mm, όπως και το συνολικό πλάτος του αμαξώματος που φάρδυνε κατά 125 mm φτάνοντας τώρα στα 1.740 mm. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτεροι χώροι τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές. Σύμφωνα με την Toyota το πορτμπαγκάζ είναι κορυφαίο στην κατηγορία με όγκο 231 λίτρα, 60 περισσότερρα από το τωρινό Aygo. 

3. Αναβαθμισμένος 1.000άρης κινητήρας βενζίνης

Νέο Toyota Aygo X: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ολοκαίνουριο μοντέλο

 

Το νέο Aygo X χρησιμοποιεί τον 3-κύλινδρο κινητήρα των 998 κυβικών που έχει βελτιωθεί για να συμμορφώνεται με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς, προσφέροντας συγχρόνως υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και επιδόσεων. Αποδίδει 72 ίππους και 93 Nm ροπή, ενώ συνεργάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με αυτόματο CVT. Η μέση κατανάλωση είναι μόλις 4,7 lt/100km και οι εκπομπές CO2 107 g/km, με τις αντίστοιχες τιμές για την αυτόματη έκδοση να είναι 4,9 lt/100 km και 110 g/km. 

4. Το νέο Toyota Aygo X είναι φορτωμένο τεχνολογία

Το Aygo X εξοπλίζεται με την τελευταία έκδοση του Toyota Safety Sense που χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό αισθητήρα μονοεστικής κάμερας και ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος. Το Pre-Collision System (PCS) με ανίχνευση οχήματος λειτουργεί τώρα με υψηλότερες ταχύτητες. Ντεμπούτο στο Aygo X κάνουν οι τεχνολογίες Pedestrian Detection (για ανίχνευση πεζού ημέρα & νύχτα), Cyclist Detection (ανίχνευση δικυκλιστή την ημέρα), Collision Mitigation Support, Intelligent Adaptive Cruise Control, Lane Trace Assist και Emergency Steering Assist.

Νέο Toyota Aygo X: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ολοκαίνουριο μοντέλο

Οδηγός και επιβάτες θα μπορούν επίσης να μένουν συνδεδεμένοι με το Aygo X μέσω του Toyota Smart Connect και του MyT smartphone app. Το Toyota Smart Connect επικεντρώνεται σε χαρακτηριστικά όπως η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 9”, ο κρυφός φωτισμός και η ασύρματη φόρτιση. Με την εφαρμογή MyT, ο ιδιοκτήτης μπορεί να παρακολουθεί τα διάφορα δεδομένα του οχήματος όπως ανάλυση οδήγησης, στάθμη καυσίμου, προειδοποιήσεις και vehicle tracker. 

5. Aygo X made in Europe

Το νέο Aygo X σχεδιάστηκε και, όπως και το προηγούμενο μοντέλο, κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Αναμένεται στις αγορές το 2022.

TOYOTA AYGO 2022

 msn.com

Νεότερη Παλαιότερη