Θηρίο SUV από το Βιετνάμ με 7 θέσεις και 400 ηλεκτρικά άλογα


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

 Μία άκρως ενδιαφέρουσα  πρόταση έρχεται να αποδείξει πως ο εξηλεκτρισμός έχει φέρει στο προσκήνιο δεκάδες νέους παίκτες. Αυτή τη φορά ο λόγος για το εντυπωσιακό VF e36 που δημιούργησε η βιετναμέζικη VinFast και πρόκειται να διατεθεί τόσο σε Αμερική όσο και σε Ευρώπη.

Με μήκος 5.12 μέτρα και αυτονομία 550+ ηλεκτρικά χιλιόμετρα
Πριν προλάβετε να σχολιάσετε την εμφάνιση του(είτε θετικά είτε αρνητικά) να αναφέρουμε πως φέρνει την υπογραφή της Pininfarina, την ώρα που αγγίζει σε μήκος τα 5.12μ. Το επιβλητικό μοντέλο που θυμίζει αρκετά αμερικάνικα SUV, διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μία τεράστια σε χωρητικότητα μπαταρία στα 106kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 500+χλμ. Η ιπποδύναμη του συνόλου αγγίζει τα 402 άλογα.

Εντυπωσιακή οθόνη 15.4 ιντσών και απουσία μπουτόν
Η καμπίνα ξεχωρίζει μέσω της πλήρης απουσίας μπουτόν αλλά και της τεράστιας οθόνης 15.4 ιντσών που δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα. Το πιο περίεργο από όλα είναι πως ο οδηγός δεν θα αντικρίζει κάποιον πίνακα οργάνων, καθώς η μεγάλη οθόνη θα είναι και η μοναδική στο αυτοκίνητο. Οι μέχρι και 7 επιβάτες θα απολαμβάνουν την πανοραμική οροφή ενώ ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι και επιπέδου 3 αυτόνομη οδήγηση.Η εταιρία έχει δηλώσει πως θέλει να προσφέρει το μεγάλο αυτό SUV σε όλες τις αγορές, ενώ όλοι αναμένουν την αρχική τιμή του. Εάν καταφέρει να προσφέρεται σε μία   axδελεαστική αρχική τιμή αγοράς, θα του δίνατε μία ευκαιρία ή έχετε δεύτερες σκέψεις για την βιετναμέζικη καταγωγή του;

Νεότερη Παλαιότερη