Εβδομάδα ανακοινώσεων: Νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους και δύο υποχρεωτικά rapid test την εβδομάδα


Νέες απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους πολίτες αναμένεται να ανακοινώσει στα μέσα της εβδομάδας η κυβέρνηση. 

Νέα εμπόδια στην είσοδο των ανεμβολίαστων σε μεικτούς ανοιχτούς χώρους είναι «στο τραπέζι». Σε καφέ – μπαρ και εστιατόρια που λειτουργούν και σε εξωτερικό χώρο αναμένεται να μεγαλώσουν οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και να κάθονται σε αυτά λιγότερα άτομα.

Επιπλέον, εφόσον οι εξωτερικοί χώροι είναι κλεισμένοι με τέντες και πλαϊνά προστατευτικά, αναμένεται να λογίζονται ως κλειστοί, κι έτσι να μην επιτρέπεται πλέον οι είσοδος σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Οι έλεγχοι για το αν οι ιδιοκτήτες κάνουν έλεγχους στους πελάτες για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης σχεδιάζεται να πυκνώσουν και οι «καμπάνες» για τους παραβάτες θα είναι βαριές και θα φτάνουν ως και το «λουκέτο».

Παράλληλα συζητείται στους εξωτερικούς χώρους να απαγορευτεί και πάλι η μουσική.

Βέβαιο θεωρείται επίσης ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι για να προσέλθουν στην εργασία τους θα πρέπει να κάνουν 2 αντί για 1 rapid test την εβδομάδα, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Ειδικά για τους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν συζητήσεις για ακόμη πιο συχνό διαγνωστικό έλεγχο (ως και 3 rapid test εβδομαδιαίως).

Σε ακραίες περιπτώσεις, δηλαδή σε περιοχές εξαιρετικά επιβαρυμένες και σε αριθμό κρουσμάτων και σε εισαγωγές / διασωληνωμένους, υπάρχουν εισηγήσεις ακόμη και για κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων / μπαρ.

«Όχι» σε περιοριστικά μέτρα σε εμβολιασμένους.

Κυβερνητικοί κύκλοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πρόθεση να υπάρξουν μέτρα που να αφορούν και στους εμβολιασμένους, καθώς κάτι τέτοιο θα έστελνε λάθος μηνύματα σε όσους έχουν ακόμη επιφυλάξεις να κάνουν το εμβόλιο. Και οπωσδήποτε θα προκαλούσε και δυσαρέσκεια σε όσους έχουν εμβολιαστεί, κάτι που μεταφράζεται και σε… πολιτικό κόστος.

Νεότερη Παλαιότερη