Το τσάμικο του Δημήτρη Κουτσούμπα στα Χανιά που “έκλεψε” τις εντυπώσεις (pics)


Στην Κρήτη βρίσκεται από χθες Σάββατο, 13 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία.

Το Σάββατο ο κ. Κουτσούμπας βρέθηκε στα Χανιά με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΚΚΕ και μίλησε σε συνεστίαση που έγινε σε κέντρο των Χανίων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έδειξε ιδιαίτερα ευδιάθετος στην εκδήλωση και δεν παρέλειψε και να χορέψει ένα τσάμικο, χορό της ιδιαίτερης πατρίδας του της Λαμίας.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Kriti360.gr o Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ χορεύει με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος κ. Τηλέμαχο Δημουλά.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ βρέθηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη, όπου αφού άφησε λουλούδια στον τάφο του μουσικοσυνθέτη φώναξε “Ο Μίκης είναι αθάνατος”.

Στο Αρκαλοχώρι ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο γ.γ. του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος που έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί. Ο κ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από το βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντιχάκη, αλλά και στελέχη του κόμματος, βρέθηκε στους οικίσκους που φιλοξενούν τους πρώτους από τους πληγέντες, οι οποίοι είπαν στον γ.γ. του ΚΚΕ ότι χρειάζονται ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Τον κ. Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανωλης Φραγκάκης ο οποίος αμέσως μετά την επίσκεψη στους οικίσκους, έδειξε από κοντά στον γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, μέρος των καταστροφών σε τμήματα του Αρκαλοχωρίου, ενημερώνοντάς τον για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη σε πληγέντα σημεία του Αρκαλοχωρίου, ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενώ αμέσως μετά, σε εκδήλωση με πρωτοβουλία της τομεακής επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, είχε τη δυνατότητα να ακούσει φορείς και κατοίκους, για την εξέλιξη της διαχείρησης μετά τις καταστροφές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, εκπρόσωποι φορέων αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

“Δεν πείθονται ούτε οι πολίτες ούτε εμείς”

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η περιοχή και οι κάτοικοι χρίζουν ουσιαστικής ενίσχυσης, καλώντας τους να είναι σε “αγωνιστική επαγρύπνηση” και διεκδίκηση των αιτημάτων τους. “Ενάμιση μήνα μετά σεισμό, τα πράγματα δεν πηγαίνουν ‘ρολόι’ όπως προσπαθεί να ορίσει η κυβέρνηση. Ούτε οι πολίτες, αλλά ούτε εμείς πειθόμαστε – και βγάζουμε συμπεράσματα από τα στοιχεία και όχι από όσα λένε, γιατί η πραγματικότητα είναι η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι πληγέντες“, είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ επανέλαβε τη στήριξή του στα αιτήματα των πληγέντων, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει μέσα σε ένα μήνα, μια σειρά από ερωτήσεις στη Βουλή για την υποστήριξη των πληγέντων, ενώ ανέφερε ότι το πλαίσιο των αρχικών αιτημάτων (τα οποία δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμα), θα πρέπει να περιλαμβάνει αποζημίωση 100% των ζημιών, μηνιαίο βοήθημα για το χαμένο εισόδημα, στήριξη των ανέργων, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, άλλες εισφορές και τέλη “μέχρις ότου ορθοποδήσουν οι πληγέντες“, απαγόρευση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, αποκατάσταση της στέγασης, αντισεισμική προστασία με έλεγχο, υποδομές και εργασίες αποκατάστασης, αλλά και μια σειρά έργων που θα θωρακίσουν τους πολίτες.

Νεότερη Παλαιότερη