Η «Lussy» ξετρύπωσε 73 κιλά κάνναβης μέσα σε θάμνους

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η ενέδρα που είχαν στήσει σε μια δύσβατη και θαμνώδη περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. για να συλλάβουν τους παραλήπτες μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών που είχε εντοπίσει η σκυλίτσα «Lussy».

Το εκπαιδευμένο στην ανίχνευση ναρκωτικών τετράποδο είχε ερευνήσει την περιοχή μετά από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί και είχε ξετρυπώσει κρυμμένους μέσα στους θάμνους δύο ταξιδιωτικούς σάκους, οι οποίοι περιείχαν 67 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 72 κιλών και 634 γραμμαρίων.

Όμως, φαίνεται ότι οι κινήσεις του κλιμακίου έγιναν αντιληπτές και κανείς δεν εμφανίστηκε για να τους παραλάβει. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των παραληπτών του αλβανικής προέλευσης φορτίου βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι αρχές της Αλβανίας που αναζητούν αυτούς το μετέφεραν στο ελληνικό έδαφος.

Ο «Άτλας» βρήκε την κρυμμένη κάνναβη

Έρευνα στο σπίτι ενός Έλληνα σε περιοχή της Ημαθίας έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νάουσας έχοντας μαζί τους τον σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών «’Ατλα» που είχαν δανειστεί από την Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών, ο οποίος βρήκε την ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 133 γραμμαρίων που είχε κρυμμένη. Η κάνναβη κατασχέθηκε και ο κάτοχός της συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

protothema.g

Νεότερη Παλαιότερη