«Συναγερμός» και γενικό lockdown στις φυλακές λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού - Απαγορεύονται επισκέψεις, άδειες και προαυλισμός


Το έγγραφο που έστειλε στις φυλακές η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Σε γενικό lockdown λόγω υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊου βρίσκονται από τις 11 Νοεμβρίου τα σωφρονιστικά καταστήματα σε Τρίκαλα, Άμφισσα, ψυχιατρικό νοσοκομείο Κορυδαλλού και από χθες οι φυλακές των Διαβατών στην Θεσσαλονίκη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως στις συγκεκριμένες φυλακές απαγορεύονται τα επισκεπτήρια, συγγενών και δικηγόρων, οι άδειες σε κρατούμενους αλλά και οι προφυλακίσεις. Παράλληλα, απαγορεύεται και ο προαυλισμός των κρατουμένων.

Μάλιστα, σε έγγραφο που απέστειλε η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, τονίζει μεταξύ άλλων πως «επιβάλλετε την ανελιπή χρήση μάσκας και γαντιών σε όλους τους ευρισκόμενους στην εγκατάσταση (κρατούμενοι και εργαζόμενοι), τη συστηματική τήρηση των μέτρων καθαρισμού, την απολύμανση χώρων και επιφανειών και την ασφαλή διαχείριση μολυσματικών απορριμμάτων σε καθημερινή βάση».

Το lockdown στις συγεκριμένες φυλακές έχει ισχύ έως τις 30 Νοεμβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη