Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εφαρμόζει η Αυστρία


Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Αυστρία, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κι έτσι πριν από δυο ημέρες, στις 8 Νοεμβρίου, τέθηκαν σε ισχύ νέα μέτρα που, όπως και στη χώρα μας, στοχεύουν σημαντικά τους ανεμβολίαστους.

Η εν λόγω αύξηση έπιασε «ταβάνι» στις 6 Νοεμβρίου, οπότε και τα περιστατικά COVID ανήλθαν σε 9.943. Χθες, στην Ελλάδα καταρρίφθηκε ξανά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει 8.613.

Στην Αυστρία, λοιπόν, από τις 8 Νοεμβρίου ισχύουν τα κάτωθι μέτρα:

- Σε όλη την αυστριακή επικράτεια, εκεί όπου ίσχυε το σύστημα 3G, ισχύει πλέον το σύστημα 2G . Ειδικότερα, η είσοδος στα εστιατόρια, στα κομμωτήρια, στα ξενοδοχεία, τα νοσοκομεία και σε εκδηλώσεις άνω των 25 ατόμων είναι δυνατή μόνο σε εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες, με την επίδειξη σχετικού πιστοποιητικού.

- Η χρήση μάσκας FFP2 καθίσταται υποχρεωτική για την είσοδο σε όλο το εμπόριο, καθώς και σε μουσεία και βιβλιοθήκες.

- Το Green Pass (Grüner Pass) παύει να ισχύει εννέα μήνες μετά την δεύτερη δόση εμβολίου κατά COVID-19 και για την παράτασή του θα είναι απαραίτητη η χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης. Ειδικά για όσους έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ορίζεται ότι τα αντίστοιχα πιστοποιητικά παύουν να ισχύουν από 3 Ιανουαρίου 2022, εφόσον δεν έχει υπάρξει αναμνηστική δόση έως τότε.

- Τα τεστ αντισωμάτων δεν θα γίνονται πλέον δεκτά ως πιστοποιητικά G για είσοδο σε ανωτέρω χώρους.

Κατ’ εξαίρεση, όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου, θα μπορούν εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων να εισέρχονται στους ανωτέρω χώρους επιδεικνύοντας αρνητικό PCR, θα πρέπει όμως εντός του ίδιου διαστήματος εμβολιασθούν και με δεύτερη δόση.

Για τον εργασιακό χώρο, εξακολουθεί να ισχύει το σύστημα 3G, ήτοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, προκειμένου προσέλθουν στον εργασιακό χώρο (ειδικά στη Βιέννη 2,5G, δήλ. μόνο με αρνητικό τεστ PCR).

Τέλος, ειδικά όσον αφορά τη Βιέννη, για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών ισχύει το σύστημα 3G για την είσοδό τους στους ανωτέρω χώρους, ενώ για τα παιδιά από 12 ετών και άνω ισχύει το σύστημα 2G, όπως και για τους ενήλικες. 

ieidiseis.gr

 

Νεότερη Παλαιότερη