Χρήστος Μάστορας μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Πλέω σε πελάγη ευτυχίας και βουρκώνω από συγκίνηση - Περιμένουμε την τυπική δικαίωση»


Τον τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από τη Βόρεια Ήπειρο, το οποίο είχε αναδείξει εμφατικά ο τραγουδιστής πριν από 1,5 περίπου χρόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθούν οι εθνικές συντάξεις και τα επιδόματα των απόρων Βορειοηπειρωτών και πως το μόνο που μένει είναι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2022. Από τη πλευρά του, ο Χρήστος Μάστορας με μια εκτενή ανάρτηση στο Instagram, ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έκανε δεκτό το αίτημά του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Χρήστου Μάστορα στο Instagram για την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου:

«Πριν 1 χρόνο και 9 μήνες περίπου, λίγο πριν τον «σεισμό» της πανδημίας δηλαδή, έγραψα μια οργισμένη ψηφιακή επιστολή προς την κυβέρνηση, που αφορούσε τις συντάξεις και το επίδομα απόρων των Βορειοηπειρωτών….

Μέχρι το 2010 που απέκτησα επιτέλους την πολυπόθητη ελληνική ιθαγένεια, που στο μυαλό μου ήταν κάτι που πάντα μου χρωστούσαν, στηνόμουν στην ουρά στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και πάντα με έτρωγε ένα «γιατί»…

Γιατί δεν μας αναγνωρίζουν τα αδέρφια μας; Γιατί δεν μας αναγνωρίζει η μαμά Ελλάδα; Το ίδιο «γιατί» αναρωτήθηκαν και χιλιάδες ηλικιωμένοι όταν αφαιρέθηκαν τα επιδόματα και κουτσουρεύτηκαν οι εθνικές τους συντάξεις.. Κουτσουρεύτηκε μαζί και η εθνική τους υπερηφάνεια… Δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι πρωτίστως η τιμή!

Ήρθε η ώρα μετά από χρόνια αγώνων, πόνου και μόχθου να επουλωθούν οι πληγές των ανθρώπων που υπέφεραν ψάχνοντας την αγκαλιά μιας πατρίδας… Της πατρίδας μας… Σήμερα λοιπόν μετά από δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να κλείνει ο κύκλος της αδικίας και να ανοίγει αυτός της ισότητας, της δικαίωσης και της αναγνώρισης.

Σήμερα μετά από την κουβέντα που είχαμε πλέω σε πελάγη ευτυχίας και βουρκώνω από συγκίνηση γιατί οι φωνές βοώντων εν τη ερήμω, εισακούσθηκαν… Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την πρόσκληση και για την ειλικρινή συζήτηση που κάναμε. Περιμένουμε με ανυπομονησία και την τυπική δικαίωση με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022…

ΧΜ

6/11/2021».

Νεότερη Παλαιότερη