Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για τη φονική ληστεία στο ψιλικατζίδικο


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι τρεις ανήλικοι που φέρονται ως μέλη συμμορίας που εξαπέλυε ένοπλες επιθέσεις σε ανήλικους, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών.

Οι ανήλικοι αξιολογήθηκαν για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ληστείας, της σύστασης συμμορίας, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Ο τέταρτος συλληφθείς, ένας 15χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον 16χρονο στο προαύλιο του 1ου ΕΠΑΛ, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. 

Ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, Σταύρος Γεωργόπουλος δήλωσε:

«Η διαδικασία της ανάκρισης κράτησε μιάμιση ώρα, η διάσκεψη κράτησε περίπου τέσσερις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε έντονος προβληματισμός σε σχέση με την δικονομική τύχη των κατηγορούμενων που απολογήθηκαν σήμερα. Δεν μέμφομαι τη δικαιοσύνη για την απόφαση της, εύχομαι η απόφαση που ελήφθη να είναι για καλό των παιδιών. Αρνούμαστε την συμμετοχή μας στο περιστατικό, δεν θέλω να μπω μέσα σε λεπτομέρειες, φαίνεται από την αστυνομία ότι το άτομο που κρατάει το μαχαίρι είναι κάτω των 15 ετών, οπότε δεν μπορεί να προφυλακιστεί βάση του Ποινικού Κώδικα.»

Νεότερη Παλαιότερη