Ποιο ΠΑΣΟΚ θέλει ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Αλλαγή είναι η αλήθεια». Με αυτό το σύνθημα και την υπόσχεση ότι στις 5 Δεκεμβρίου θα γκρεμιστούν οι κομματικοί μηχανισμοί και το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει στα μέλη του, ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε με συνέντευξη Τύπου την πλατφόρμα του ενόψει εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Επαναλαμβάνοντας μάλιστα τον στόχο του να υπερδιπλασιάσει τα σημερινά ποσοστά του κόμματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποστήριξε για πρώτη φορά ότι αν δεν πετύχει αυτόν τον υπερδιπλασιασμό στις εκλογές, τότε θα αποχωρήσει από πρόεδρος και θα παραμείνει απλό μέλος του κόμματος. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο ίδιος υποστήριξε πως η επιλογή του στην αρχηγία του κόμματος είναι η μόνη που αποκλείει την επάνοδο Τσίπρα στην εξουσία, τονίζοντας ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θέλουν για πρόεδρο του κόμματος, κάτι όμως που δεν τον ενδιαφέρει. Όσο για τις φήμες ότι ως πρόεδρος ο ίδιος θα οδηγήσει το κόμμα σε συνεργασία με τη ΝΔ, ο ίδιος έκανε λόγο για συκοφαντίες και ανοησίες. Ο ίδιος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την στάση της στον κορωνοϊό, ειδικά απέναντι στις εκκλησίες, θυμίζοντας με νόημα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι πιο μπροστά από τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα δεν έχει επί της ουσίας αντιπολίτευση…

Κατά τα λοιπά, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι στις 5 Δεκεμβρίου δεν εκλέγεται μόνο πρόεδρος της παράταξης, αλλά λαμβάνονται αποφάσεις για τον καταστατικό της χάρτη και για διλήμματα που αφορούν στο μέλλον της χώρας και του χώρου. Θέτοντας το ερώτημα των εκλογών για τον ίδιο, αναρωτήθηκε «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ ή ΚΗΔΙΣΟ ή κάτι άλλο;», με τον ίδιο προφανώς να τάσσεται υπέρ του ΠΑΣΟΚ. «Εμείς λέμε όχι στον υπαρξιακό μας αντίπαλο που είναι ο λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι κόμμα προοδευτικό. Και όσο για τον παραδοσιακό μας αντίπαλο, τη Δεξιά, θα γίνουμε δύναμη εξουσίας και δεν θα της χαρίσουμε την πατρίδα», είπε.

Μίλησε για ένα κόμμα ανοιχτό, όπου η εκλογή των οργάνων θα γίνεται σε όλα τα επίπεδα με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και τον λόγο των μελών να μετράει μέσα από τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα που θα θεσπιστούν. Μίλησε ακόμα για ψηφιακό κόμμα, όπου θα γίνεται κανείς μέλος του διαδικτυακά μέσα σε λίγα λεπτά και αφού δηλώσει ότι δέχεται τις αρχές του κόμματος, ενώ ακόμα και η εκλογή προέδρου θα μπορεί να γίνεται και διαδικτυακά. Όσον αφορά στη δομή του κόμματος, μίλησε ακόμα για την ύπαρξη συμβουλευτικών οργάνων, όπως η Κοινοβουλευτική Συνέλευση, αποτελεούμενη από τους βουλευτές και τους διατελέσαντες βουλευτές, και η Συνέλευση Ειδικών. Το ίδιο κόμμα, όμως, θα είναι, σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, πατριωτικό, με τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας και τις αξίες της Προόδου να το καθοδηγούν.

«Καθήκον μας είναι η πράσινη επανάσταση, δηλαδή η θετική ανατροπή των συσχετισμών του πολιτικού μας συστήματος. Για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό», είπε, καλώντας όλους στις 5 Δεκεμβρίου να αλλάξουν τα πάντα για να αλλάξουν και πάλι την Ελλάδα. «Στις 5 Δεκεμβρίου το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται, στις 6 Δεκεμβρίου ανατέλλει και πάλι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ», είπε, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του κόμματος.

 matrix24.gr/

Νεότερη Παλαιότερη