Κοροναϊός: Δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης - Κραυγή αγωνίας από τους υγειονομικούς (Βίντεο)


«Ασφυκτικά γεμάτες οι ΜΕΘ», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η κατάσταση είναι απερίγραπτη στη Θεσσαλονίκη, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό.

«Έκλεισε την εφημερία σήμερα το πρωί το ΑΧΕΠΑ με 41 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και 15 ύποπτα περιστατικά. Η ΜΕΘ κοροναϊού 15 κλινών είναι γεμάτη και υπάρχουν 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σκηνικό πολέμου

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ισχύουν τα εξής για τα υπόλοιπα νοσοκομεία:

  • «Παπαγεωργίου» -Η εφημερία ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης με γεμάτες 25 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Εκτός ΜΕΘ έχουν διασωληνωθεί 11 άτομα. Γεμάτη η ΜΑΦ και η Στεφανιαία Μονάδα.
  • «Παπανικολάου» -Εφτασαν οι εντατικολόγοι και ανοίγουν 18 κλίνες ΜΕΘ (είχε γίνει δωρεά) για περιστατικά κορωνοϊού. Από το πρωί μεταφέρονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Οι κλίνες ΜΕΘ γίνονται πλέον 36 από 30. Αναμένεται να γεμίσουν άμεσα οι νέες ΜΕΘ.
  • «Ιπποκράτειο» -Γεμάτες οι 15 κλίνες ΜΕΘ. Υπάρχουν 7 διασωληνωμένοι στα χειρουργεία. Επιπλέον, λειτουργούν 18 κλίνες για γενικά διασωληνωμένα περιστατικά, που είναι όλες γεμάτες.

«Κρίμα για το προσωπικό που εργάζεται. Δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε τουαλέτα. Ατέλειωτες ώρες με τη στολή υψηλής προστασίας. Μένουν 8 ώρες με τη στολή χωρίς διάλειμμα. Η δουλειά αυτή δεν πληρώνεται. Έχουν μείνει μόνο στα λόγια για τους ήρωες», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος. 

 Parapolitika

Νεότερη Παλαιότερη