Η έξαρση της πανδημίας οφείλεται τους ανεμβολίαστους λένε οι ειδικοί


Νέα εκτόξευση του αριθμού θανάτων σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο, καθώς 87 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορoνοϊό.

Μαύρο άλμα και για τον αριθμό των διασωληνωμένων που έφτασε τους 561!

Η έξαρση της πανδημίας οφείλεται στους ανεμβολίαστους, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Οφείλεται στο ότι η κοινωνία είναι ανοιχτή, ο ιός κυκλοφορεί, ένα κομμάτι δεν έχει άμυνα, είναι πάρα πολύ απλό!, δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι έχουν μπετοναριστεί οι ανεμβολίαστοι. Μόνο η πείρα θα τους κάνει να αλλάξουν, δήλωσε στο MEGA ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης.

Τέσσερις στους 10 ασθενείς που θα μπουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας με κορονοϊό χάνουν τη ζωή τους.

Από τη στιγμή που δεν έχουμε άλλες ΜΕΘ και που ούτως ή άλλως το να γεμίσουμε τις ΜΕΘ με ασθενείς που έχουν κορoνοϊό, δεν είναι λύση, γιατί και στα καλύτερα χέρια παγκοσμίως η θνητότητα είναι 40%, 4 στους 10 θα πεθάνουν, είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα.. το επίκεντρο της πανδημίας φαίνεται πλέον να μετατοπίζεται από τη βόρεια Ελλάδα στην Αττική. Με το ιικό φορτίο στα λύματα της πρωτεύουσας να έχει χτυπήσει «κόκκινο», η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων το αμέσως επόμενο διάστημα είναι μεγάλη.

Το ιικό φορτίο στην Αττική παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, τα υψηλότερα που είχαμε όλο αυτό το διάστημα που παρακολουθούμε το ιικό φορτίο. Είμαστε το 25% των κρουσμάτων και μπορεί να δούμε και περαιτέρω αύξηση!, είπε ο Νίκος Θωμαϊδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

Δεινοπαθούν τα νοσοκομεία
Όλο και περισσότερο δυσκολεύει η κατάσταση όσον αφορά την διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία…

Στη Βόρεια Ελλάδα οι εφημερίες είναι εφιαλτικές.. δεκάδες ασθενείς μένουν διασωληνωμένοι εκτός εντατικής.

Μία δύσκολη εφημερία ολοκληρώθηκε στο ΑΧΕΠΑ με 55 εισαγωγές και 4 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Είχαμε μία πάρα πολύ δύσκολη εφημερία. Έχουμε 15 στις ΜΕΘ covid και 4 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους, οι θάλαμοι δεν έχουν υποδομές ΜΕΘ. κλείσαμε με 55 εισαγωγές COVID. Φτάσαμε στα περσινά επίπεδα είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση που βιώνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές!», είπε η Αναστασία Πολίτου, νοσηλεύτρια και γενική σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσπευση τρίτης δόσης
Αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου για όλους όσους έχουν συμπληρώσει 5 ½ μήνες από την δεύτερη δόση.

«Από αύριο όσοι έχουν συμπληρώσει τους 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση ή την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους για να κλείσουν ραντεβού», είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έκτακτο διάγγελμα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο ΠΘ Κυριάκος Μητσοτάκης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ενόψει των Χριστουγέννων.

«Μάχη» για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων
Ελάχιστες είναι οι κενές κλίνες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Στο νοσοκομείο Σωτηρία υπάρχουν διαθέσιμες 12 απλές κλίνες και 3 κλίνες ΜΕΘ από τις 84.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός υπάρχουν 25 απλές κενές κλίνες και 4 κενές κλίνες ΜΕΘ, ενώ στο νοσοκομείο Αττικόν οι γιατροί κάνουν λόγο για εφημερίες κόλαση. Στο νοσοκομείο έχουν απομείνει 8 απλές κλίνες κενές και 3 κλίνες ΜΕΘ. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως στην επόμενη εφημερία θα χρειαστεί να ανοίξουν κι άλλη κλινική για να διαχειριστούν τα περιστατικά κορoνοϊού που θα έρθουν.

Στο Θριάσιο υπάρχει πληρότητα 100% σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ.

Βρέφος 2 μηνών με κορoνοϊό διασωληνώθηκε στην Πάτρα
Αγωνία έχει προκαλέσει η διασωλήνωση ενός βρέφους 2 μηνών στην Πάτρα. Το βρέφος κόλλησε κορoνοϊό και από το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του.

Επιπλέον, ένας ανεμβολίαστος λογιστής, ηλικίας 51 ετών, έχασε τη ζωή του από κορoνοϊό.

Νεότερη Παλαιότερη