Επίσκεψη στην Αθήνα του Γάλλου αναπληρωτή υπουργού Ολιβιέ Ντισόπτ

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, ο Olivier Dussopt, αναπληρωτής Υπουργός, υπεύθυνος για τη δημοσιονομική πολιτική της Γαλλικής Κυβέρνησης.

Το πρωί, ο Υπουργός θα συναντηθεί με τον Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας με αντικείμενο τα οικονομικά θέματα της μελλοντικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αναλαμβάνει η Γαλλία από την 1η Ιανουαρίου 2022. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Γιώργο Πιτσιλή, Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τον οποίο θα συζητήσουν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα τελωνειακά και φορολογικά.

Το απόγευμα, ο Olivier Dussopt θα συζητήσει με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό, υπεύθυνο για τη δημοσιονομική πολιτική και το Σχέδιο Ανάκαμψης με θέμα την ανταλλαγή εμπειρίας στα θέματα εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων για μια συνάντηση με τον κ. Φραγκίσκο Κουτεντάκη, συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου, για ανταλλαγές γύρω από το θέμα των δημόσιων πολιτικών κατά τη διάρκεια της Γαλλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, θα βρεθεί με τον Γιάννη Πλακιωτάκη Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και με τον αντιναύαρχο Θεόδωρο ΚΛΙΑΡΗ, Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αντικείμενο τις προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς και ευρωπαϊκής συνεργασίας στη Μεσόγειο.

Στο τέλος της επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

protothema.gr

Νεότερη Παλαιότερη