Στην Αθήνα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης για την μεγάλη κινητοποίηση


Στην Αθήνα βρίσκονται περίπου 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι που επιβιβάστηκαν χθες το βράδυ στα πλοία από τα λιμάνια Ηαρακλείου και Χανίων προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11.00 το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης διαμαρτύρονται για τις μειωμένες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, που ήρθαν να προστεθούν στα συσσωρευμένα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν.

Οι αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά
Οι αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά

«Θα πάμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πούμε αυτά που πρέπει να πούμε… Αν μας ακούσει κάποιος…», δήλωσε ένας κτηνοτρόφος ενώ ένας δεύτερος συμπλήρωσε «Από ό,τι μάθαμε ο Υπουργός έχει φύγει στη Θεσσαλονίκη. Δεν πειράζει, εμείς θα πάμε έξω από το Υπουργείο. Ευελπιστούμε να βγει ο Υφυπουργός τουλάχιστον και να μας κάνει δεκτά τα αιτήματά μας».

«Ήταν μεγάλος ο τσέκουρας και μάλλον διπλός!», σημείωσαν και προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. «Εάν δεν το δεχτούνε, θα κάνουμε το κουμάντο μας».

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, κάλεσε τους εκπροσώπους του Συντονιστικού από την Κρήτη σε σύσκεψη για χθες Πέμπτη 4/11, οι οποίοι, όμως, απάντησαν αρνητικά.

ΟΙ αγρότες αναχωρούν για το Υπουργείο
ΟΙ αγρότες αναχωρούν για το Υπουργείο

Ο υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Κρήτη εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι οι περιπτώσεις αγροτών και παραγωγών που θα θιγούν αδίκως, χάνοντας επιδοτήσεις ή μέρος αυτών κατά την εφαρμογή της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θα εξεταστούν και θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

 

Νεότερη Παλαιότερη