Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση υπέρ της Κούβας - Έκαψαν την αμερικανική σημαία


Συγκέντρωση έξω από το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης και της Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης. Διαμαρτυρήθηκαν για «την προβοκάτσια και επιχείρηση επέμβασης από τις ΗΠΑ και ΕΕ στο νησί της επανάστασης».
Συγκέντρωση έξω από το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα στις 12 μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης και της Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης, διαμαρτυρόμενοι για «την προβοκάτσια και επιχείρηση επέμβασης από τις ΗΠΑ και ΕΕ στο νησί της επανάστασης».
Όπως ανέφεραν «ομάδες καλό πληρωμένες από ΗΠΑ συνεχίζουν την προβοκάτσια με νέες… αυθόρμητες αντικυβερνητικές επεμβάσεις από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου με σκοπό την εικόνα αποσταθεροποίησης στην Κούβα».
Τόνισαν επίσης ότι διεκδικούν «τον τερματισμό του απάνθρωπου αμερικανικού αποκλεισμού που συνεχίζοντας μέχρι σήμερα με ανυπολόγιστες συνέπειες κοστίζοντας πάνω από 145 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάρος του κουβανικού λαού».
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση υπέρ της Κούβας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.11.2021
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση υπέρ της Κούβας
Επίσης ζητούν την επιστροφή του εδάφους της βάσης Γκουαντάναμο «που παράνομα κατέχουν οι ΗΠΑ και να σταματήσουν κάθε είδους επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας».
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση υπέρ της Κούβας - Έκαψαν την αμερικανική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.11.2021
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση υπέρ της Κούβας - Έκαψαν την αμερικανική σημαία
Οι συγκεντρωμένοι στο τέλος της διαμαρτυρίας έκαψαν την αμερικανική σημαία φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη