Ιδιοκτήτες καταστημάτων: Έκλεισαν συμβολικά τα μαγαζιά τους διαμαρτυρόμενοι στις αυξήσεις τιμών


Σε μια συμβολική διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα μαγαζάτορες σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις σε ΔΕΗ, αέριο και προϊόντα.

Συγκεκριμένα το politic.gr μιλώντας με μαγαζάτορες έμαθε λεπτομέρειες για το κοστούμι που καλούνται να πληρώσουν αυτούς τους μήνες και την πληγή που δημιουργείται από τα νέα μέτρα.

Οι μαγαζάτορες θέλανε να μείνουν ανώνυμοι ωστόσο μας τόνισαν ότι αυτόν τον μήνα καλούνται να πληρώσουν ΔΕΗ ύψους 5.200€ (από 1.400 που ήταν) ενώ το αέριο τους ήρθε 1.200 από 600 ευρώ.

Οι τιμές αυτές είναι απλησίαστες για τους καταστηματάρχες οι οποίοι σήμερα έκλεισαν συμβολικά τις επιχειρήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για όσα καλούνται να πληρώσουν.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται και η ακρίβεια στα προϊόντα που τους αναγκάζει να αυξήσουν τις τιμές τους μην μπορώντας να προσεγγίσουν τους πελάτες.

Πολλά μαγαζιά και επώνυμα κοντεύουν να κλείσουν

Στην κουβέντα που είχαμε με τους ανθρώπους του εμπορίου, μας ανέφεραν ότι πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν τα επανωτά χτυπήματα που δέχονται και ετοιμάζουν το… λουκέτο.

Όπως τονίζουν συγκεκριμένα «όλα τα προϊόντα έχουν πάει στο θεό και απλά οι πελάτες από 100 μειώνονται ραγδαία κάθε μέρα πόσο θα αντέξουν τα μαγαζιά. Ήδη έκλεισαν αρκετά μαγαζιά και γνωστά θα τα μάθουμε από βδομάδα είναι το τελευταίο τριήμερο που δουλεύουνε»

Και μην ξεχνάτε και το ρεπορτάζ που είχε κάνει το politic.gr πριν λίγες μέρες με το οποίο οι καταστηματάρχες είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στις τιμές και τα νέα μέτρα, ειδικά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Μένει να φανεί αν η κυβέρνηση της ΝΔ είναι διατιθεμένη να στηρίξει τις επιχειρήσεις που πλήττονται ή θα αφήσει μέρα με την μέρα τους μαγαζάτορες να βουλιάζουν στον βούρκο ετοιμάζοντας τα… λουκέτα.

politic.gr

Νεότερη Παλαιότερη