Μακρόν – Ξηλώνει τα σχέδια του Ερντογάν για τη Λιβύη και τη γύρω περιοχή


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να κρύψει τη μη συμμετοχή του στη Διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη στο γεγονός ότι προσκλήθηκαν χώρες που σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο δεν έχουν οποιοδήποτε ρόλο ή λόγο.

Οι στόχοι της Γαλλίας

Φαίνεται, ωστόσο, μέσα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο γάλλος πρόεδρος προς τους ξένους ηγέτες, ότι καταγράφονται οι στόχοι που έχουν τεθεί για το μέλλον της Λιβύης και οι οποίοι δεν κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τους στόχους που θέλει να εξυπηρετήσει ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανάλυση του Φιλελεύθερου, ένας από τους βασικούς στόχους που έχει θέση η Γαλλία είναι από τη μια η Λιβύη να προχωρήσει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στην ανάδειξη νέας κυβέρνησης και Βουλής και από την άλλη ν’ ανοίξει ο δρόμος για την απομάκρυνση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων που βρίσκονται στο λιβυκό έδαφος, εκμεταλλευόμενοι τις εμφύλιες συγκρούσεις των προηγούμενων ετών.

Παράλληλα, η Γαλλία θέλει μέσα από τη σύνοδο να επέλθει μεγαλύτερη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Και οι γαλλικοί σχεδιασμοί φαίνετα...

Νεότερη Παλαιότερη