Τσίπρας: Ελπίδα μας οι αγώνες της νεολαίας απέναντι σε μια ακραία συντηρητική πολιτική


Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, πορεύεται το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχει στη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Από τη πορεία, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι και σήμερα επίκαιρο.

Μάλιστα, υποστήριξε πως στις μέρες μας, «μια συντηρητική , ακραία συντηρητική πολιτική, στοχεύει για άλλη μια φορά την νέα γενιά». Συμπλήρωσε πως «σε μια εποχή θλίψης, σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας οι αγώνες της νεολαίας μπορούν να δείξουν ξανά το δρόμο».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Τιμούμε και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη, τους διαχρονικούς αγώνες της νέας γενιάς για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στον τόπο μας.

Σήμερα, 48 χρόνια μετά, οι αγώνες αυτοί παραμένουν επίκαιροι, όταν μια συντηρητική, ακραία συντηρητική πολιτική, στοχεύει για άλλη μια φορά την νέα γενιά.

Της στερεί δικαιώματα, της βάζει φραγμούς στη γνώση και στη μόρφωση, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τους στερεί και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού.

Οι αγώνες της νεολαίας όμως θα είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Για μια ακόμη φορά στους αγώνες της νεολαίας εναποθέτουμε την ελπίδα.

Σε μια εποχή θλίψης, σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας οι αγώνες της νεολαίας μπορούν να δείξουν ξανά το δρόμο».

Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη