ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με τους εμβολιασμούς, «Γκόρτσος» ο Μητσοτάκης


Μόνο που, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, η Ιερά Σύνοδος είχε συνεδριάσει και είχε αποφασίσει να κρατήσει αυτή την στάση (να ζητούνται rapid test από τους ανεμβολίαστους πιστούς που πάνε στην Εκκλησία) από την προηγούμενη μέρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συγκρουστεί με την εκλογική του πελατεία  και γι’ αυτό συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος την ώρα της πανδημίας» ανέφερε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας και πρόσθεσε: «Είναι προφανές στο μέσο πολίτη πια ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Παριστάνει ότι πρωθυπουργεύει μία άλλη χώρα, όχι τη χώρα μας. Έχει πανηγυρίσει τρεις φορές το τέλος του κορονοϊού, μας είπε ότι είμαστε στο τελευταίο μίλι και δημιούργησε ένα κλίμα υπερβολικής αισιοδοξίας . Το αποτέλεσμα είναι ότι  τους τελευταίους τρεις μήνες βρισκόμαστε  στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στο θέμα της υποχρεωτικότητας ανέφερε: «Γιατί η κυβέρνηση προχώρησε στην υποχρεωτικότητα μόνο στους υγειονομικούς; Γιατί ήξερε ότι είναι ένα κοινό που επειδή το έχει εξοντώσει ηθικά και βιολογικά, δεν έχει ελπίδα να έχει υψηλά ποσοστά. Και αφήνει εκτός επαγγελματικές κατηγορίες που και αυτές έρχονται σε επαφές με πολίτες. Οι αστυνομικοί  που έχουν τεράστιο ποσοστό ανεμβολίαστων, δεν έρχονται σε επαφή με τον πολίτη καθημερινά;

Δεν θα υποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιον θα εμβολιάσει και ποιον όχι. Εμείς λέγαμε και λέμε ότι είναι κρίσιμο το θέμα της εμπιστοσύνης και πειθούς, οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το εμβόλιο σώζει ζωές».

Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ακόμα τι εννοεί με την πρόταση του  να δημιουργηθεί μια επιτροπή επιστημόνων: «Δεν είπα κοινής αποδοχής επιστήμονες, είπα να τους ορίσουμε από κοινού. Να είναι επιστήμονες υψηλού κύρους, πέρα και έξω από κομματικές σκοπιμότητες. Πώς μπορεί να πείσει κάποιος που απλά επικυρώνει αποφάσεις που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες στο Μέγαρο Μαξίμου; Πώς μπορεί να πειστεί ο κόσμος ότι την ώρα που έχουμε 20.000 κρούσματα σε παιδιά, είναι η ώρα να κάνει η κα Κεραμέως συγχωνεύσεις τμημάτων και από τα 23 να τα πηγαίνει στα 29 παιδιά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε αναπάντητη και την αιχμή του πρωθυπουργού ότι «ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει νιώσει ποτέ την ανάγκη να μπει σε μία Εκκλησία να ανάψει ένα κερί» λέγοντας: «όσο θα κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης, αν κυβερνήσει για πολύ ακόμη, ο μέσος Έλληνας θα βρεθεί στην ανάγκη να πάει να ανάψει κάνα κερί μπας και σωθούμε. Αλλά δεν νομίζω ότι το θέμα είναι ότι οι εκκλησίες είναι χώροι υπερμετάδοσης.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας. Κι εγώ, επειδή έχω πολλούς ηλικιωμένους ανθρώπους γνωστούς που θέλουν να πάνε να προσευχηθούν, είναι θρησκευόμενοι και δεν πάνε. Και δεν πάνε γιατί δεν τους προστατεύει η πολιτεία και δεν τους προστατεύει και η ίδια η εκκλησία.

Στο όνομα να μην δυσαρεστήσουμε μια μικρή μειοψηφία η οποία μας ψηφίζει, ή που μπορεί να θέλουμε να μας ψηφίζει και να μη δυσαρεστηθεί; Αυτό κάνει ο κ. Μητσοτάκης τώρα. Συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος. Σαν πολιτευτής, ενώ είναι πρωθυπουργός, με ευθύνη την ώρα της πανδημίας».

 newsit.gr

Νεότερη Παλαιότερη