Έντονη αντίδραση της Αθήνας - Προκαλεί η Αλβανία με τους «Τσάμηδες»


Έντονο διάβημα Ελληνικής πλευράς προς την Προεδρία της Αλβανικής Δημοκρατίας σχετικά με έκθεση φωτογραφιών και χαρτών με αντικείμενο την "γενοκτονία των τσάμηδων" και την "κατοχή Αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα".

Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας και ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από το γραφείο του Αλβανού Προέδρου Ilir Meta, σχετικά με έκθεση φωτογραφιών και χαρτών με αντικείμενο την "γενοκτονία των τσάμηδων" και την "κατοχή Αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα".

Οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην εξωτερική περίφραξη του Αλβανικού προεδρικού μεγάρου, συνοδεύονται από κατηγορίες εναντίον της χώρας μας σχετικά με την "γενοκτονία των τσάμηδων", καθώς και από χάρτες που εμφανίζουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας ως "κατεχόμενα Αλβανικά εδάφη".

Σημειώνεται ότι ο Αλβανός Πρόεδρος Ilir Meta ξεναγήθηκε στην εν λόγω έκθεση από τους διοργανωτές.

Η εθνικιστική έκθεση

Αφόρμη για την αντίδραση της Αθήνας στάθηκε η εθνικιστική έκθεση των τσάμηδων στο Αλβανικό Προεδρείο

Σύμφωνα με το himara.gr στη συγκεκριμένη έκθεση αναφέρουν πως παρουσιάζει την Ήπειρο από την εποχή που αρχίζει να γράφεται η ιστορία, όπως αυτή της Τροίας μέχρι το 1920, 3.000 χρόνια.

Στην εξωτερικό χωρο του προεδρείου υπήρξε μια έκθεση χαρτών με αλυτρωτικό περιεχόμενο.

Επίσης, σύμφωνα με τις γνωστές γραφικότητες των Τσάμηδων στους χάρτες δίνεται ξεκάθαρα, πλήρη σύνορα, η ιστορία από την Άρτα μέχρι τον Αώο και μερικές φορές μέχριτη Λέζα, η κατ αυτούς «πελασγική.ηπειρωτική, τσαμική, αλβανική επικράτεια» και επίσης όπως αναφέρουν ποτέ δεν εμφανίζεται κάποια ελληνική κατγωγή στις «αποδείξεις» τους.

Για μια ακόμη φορά η προσπάθεια των Τσάμηδων όπως αναφέρει το himara.gr, να παραχαράξει την ιστορία της Ηπείρου, γεμίζοντας με χάρτες και δήθεν αποδείξεις μέχρι και το Προεδρείο της χώρας, αποτελεί μια ακραία κίνηση των Αλβανών που φυσικά έχει και την ανώτατη κρατική υποστήριξη.

Νεότερη Παλαιότερη