Διασωληνωμένη στην Εντατική, ανεμβολίαστη έγκυος εργαζόμενη στο ΓΝ Λάρισας


Λόγω ακριβώς της εγκυμοσύνης της, η δοικητική υπάλληλος αφενός επέλεξε να μην κάνει το εμβόλιο και αφετέρου δεν είχε βγει σε αναστολή εργασίας (όπως υποχρεούταν ως ανεμβολίαστη)

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid-19 στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, νοσηλεύεται ανεμβολίαστη διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου, 41 ετών, έγκυος στον έκτο μήνα.

Οπως έγινε γνωστό, η εν λόγω υπάλληλος προσερχόταν κανονικά στην εργασία της καθώς, λόγω ακριβώς της εγκυμοσύνης της, δεν είχε τεθεί σε αναστολή εργασίας όπως οι υπόλοποι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Η περίπτωση της 41 ετών ανεμβολίαστης εργαζόμενης στο ΓΝ Λάρισας έρχεται δύο μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο εγκύου από την Κατερίνη  ενώ νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.  Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλευόταν με Covid-19 άλλη μία ανεμβολίαστη έγκυος. Η 35χρονη γέννησε με καισαρική και αμέσως μετά διασωληνώθηκε. Το βρέφος είχε επίσης διασωληνωθεί και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

 «Μια νέα γυναικά πέθανε, άλλη μια έγκυος χαροπαλεύει στο ΠΓΝΛ μαζί με το έμβρυο επειδή κάνεις δεν βγήκε να ενημερώσει έγκυρα πως το εμβόλιο είναι 100% ασφαλές και πως οι γυναίκες που είναι η σκοπεύουν να μείνουν έγκυες θα έπρεπε να τρομοκρατούνται με τον κίνδυνο να νοσήσουν και όχι με τον φανταστικό κίνδυνο του εμβόλιου. Ούτε ο ΕΟΔΥ ούτε το υπουργείο ούτε βέβαια οι Ιατρικοί Σύλλογοι σκεφτήκαν πως μια εκστρατεία ενημέρωσης θα μπορούσε να σώσει ζωές», έγραψε σε σχετική ανάρτησή του ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κώστας Μπαργιώγας.

Στο υστερόγραφο της ανάρτησής του ο διευθυντής εκφράζει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι  «υπάρχουν γιατροί που λένε ατιμώρητοι ότι τους κατεβεί περιφρονώντας οδηγίες, αποδείξεις, εργασίες τις οποίες προφανώς δεν διαβάζουν η δεν πιστεύουν» . Και αυτό, προσθέτει, «είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως οι Σύλλογοι μας είναι βάθια νυχτωμένοι».

Νεότερη Παλαιότερη