Οργή για την παρ'ολίγον τραγωδία στο σχολείο στην Πυλαία:«Πήγαν να χαθούν ζωές, να δοθούν εξηγήσεις»

Οργή από την πλευρά των γονέων των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης.

Οργή στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης για την παρ΄ολίγον τραγωδία στο 4ο Δημοτικό Σχολείο όπου κατέρρευσε η ψευδοροφή αίθουσας. Μαθητές και γονείς τονίζουν πως δεν χάθηκαν ζωές χάρη στην απόφαση της δασκάλας να βγάλει τα παιδιά νωρίτερα έξω.

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη, το πρωί όταν οι μαθητές μπήκαν στην αίθουσα λίγο πριν αναχωρήσουν από το σχολείο για να πάνε εκδρομή.
Η δασκάλα παρατήρησε κάποιες ρωγμές στο ταβάνι, ενώ – κατά πληροφορίες – άρχισαν να πέφτουν να μερικοί σοβάδες στα θρανία, και ζήτησε από τους μαθητές της έκτης τάξης να βγουν από την αίθουσα.
Λίγο αργότερα, οι μαθητές άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο, όπως είπαν και οι ίδιοι, και είδαν την οροφή να έχει πέσει πάνω στα θρανία τους.Η διεύθυνση ενημέρωσε τους γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους, ενώ σήμερα δεν λειτουργεί το σχολικό ίδρυμα καθώς γίνεται αυτοψία στους χώρους. Σημειώνεται πως η γυψοσανίδα με τη μόνωση και τον αλουμινένιο σκελετό είχαν τοποθετηθεί το καλοκαίρι. 

Οι γονείς των μαθητών δηλώνουν ανακουφισμένοι, αλλά απαιτούν την αναζήτηση ευθυνών, τονίζοντας πως τα παιδιά τους «είχαν άγιο».

Ο κ. Νίκος Κρίγκας, πατέρας μαθητή, μιλώντας στο Mega, επεσήμανε πως όλα έγιναν «εντελώς ξαφνικά».
«Ήμασταν χαρούμενοι που έγινε αυτή η ενεργειακή αναβάθμιση και βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Ήταν σοκ. Ο Σύλλογος Κηδεμόνων πίεσε να γίνει αυτή η ενεργειακή αναβάθμιση για αυτό το σχολείο» σημείωσε.
«Αυτό έχει βάρος περίπου 500 κιλά με ένα τόνο. Φανταστείτε αυτό το βάρος να πέφτει πάνω σε 20 παιδιά… Είναι λάθος η μελέτη που έγινε. Ο κοινός νους λέει ότι αυτό έπρεπε να είναι αγκυροβολημένο στο ταβάνι για να μην πέσει και πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, γιατί πήγαν να χαθούν ζωές», πρόσθεσε.

Εισαγγελική παρέμβαση

Για το περιστατικό υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση ώστε να γίνει προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.
Ο εισαγγελέας, παράλληλα, ζητά να εντοπιστούν και οι κατασκευαστές.
Έως και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι μαθητές θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Νεότερη Παλαιότερη