Σεσημασμένη συμμορία Ελλήνων που έκλεβε αυτοκίνητα και μηχανές στην Αττική εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ

Χειροπέδες περάστηκαν σε τέσσερα άτομα.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου σε Γλυφάδα, Ίλιον και Αθήνα,  συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 31, 21, 27 και 30 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται άλλο ένα μέλος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της απείθειας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Αφορμή για την αποδόμηση της συμμορίας στάθηκε περιστατικό εμπλοκής αστυνομικών δυνάμεων με καταδιωκόμενο όχημα στο οποίο επέβαιναν δυο εκ των ανωτέρω συλληφθέντων και έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 10ης Οκτωβρίου στα Κάτω Πατήσια.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, διασαφηνίστηκαν οι ταυτότητες των δύο επιβαίνοντων του οχήματος και διαπιστώθηκε ότι είναι μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται συστηματικά σε κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Για την αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων αμαξιών χρησιμοποιούσαν υπόγειο χώρο στάθμευσης σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αθήνα.

Από ε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης και σε κοντινές οικίες, εντοπίστηκαν τα τέσσερα μέλη της συμμορίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 

  • κλεμμένο αυτοκίνητο
  • αντικλείδι οχημάτων
  • το χρηματικό ποσό των 37.310 ευρώ
  • σουγιάς τύπου πεταλούδας
  • 8 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα τόσο για την ταυτοποίηση συμμετοχής τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, όσο και για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζεται.

Νεότερη Παλαιότερη