Σασμός για το φονικό στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου: Έσπασαν τα ισόβια του ενός αδερφού, αθωώθηκε ο δεύτερος


Η πολύκροτη υπόθεση, του φονικού στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου, εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά με κατηγορούμενους δύο νεαρούς αδερφούς

Σασμός επήλθε μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων οικογενειών στην υπόθεση δολοφονίας του 63χρονου κτηνοτρόφου, τον Ιούλιο του 2018, στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου.

Η πολύκροτη υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά με κατηγορούμενους δύο νεαρούς αδερφούς: Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε μειωμένη ποινή 12 ετών και 6 μηνών στον 27χρονο που είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον άτυχο 63χρονο και ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη 14 ετών.

Εξάλλου, ο 28χρονος αδερφός του βασικού κατηγορούμενου, στον οποίο είχε πρωτόδικα επιβληθεί κάθειρξη 19 ετών και 3 μηνών, αθωώθηκε και αποφυλακίζεται.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, όπως φάνηκε και κατά τη συνεδρίαση του Μικτού Εφετείου Κρήτης, έχει επέλθει ειρήνευση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στα δικαστήρια φέρεται να βρέθηκαν συγγενείς του 63χρονου θύματος, οι οποίοι ανέφεραν ότι οι δύο οικογένειες τα «έχουν βρει» κι έχει επέλθει καταλαγή.

Τους προηγούμενους μήνες, με τη συμβολή τρίτων ατόμων τα οποία προσέγγισαν τις δύο πλευρές, επήλθε ο επονομαζόμενος σασμός, ο οποίος, μάλιστα, «σφραγίστηκε» πριν από μερικές εβδομάδες, οπότε και τελέστηκαν δύο βαφτίσεις, με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους.

«Πρυτάνευσε η λογική»

Όπως δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κ. Γιώργος Κομισόπουλος «επήλθε ειρήνευση, έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει, καθώς πρυτάνευσε η λογική» με αποτέλεσμα να σβήσει «μια πληγή ετών και να πάρει ανάσα όλη η περιοχή».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις έτερου συνηγόρου υπεράσπισης, του κ. Νίκου Κοτζαμπασάκη, ο οποίος έκανε λόγο για μια απόφαση που «στοιχίζεται στα πραγματικά περιστατικά της υποθέσεως, διορθώνει τις υπερβολές της πρωτόδικης κρίσης και ασφαλώς ανταποκρίνεται παράλληλα στην εξαίρετη προσπάθεια των δύο οικογενειών και τρίτων προσώπων για να ειρηνεύσουν και να διαβιούν αρμονικά στο μέλλον. Και τα τρία αυτά στοιχεία αθροίζονται στην απόφαση αυτή».

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη