“Ασφυκτιά” το Παπανικολάου: Τέσσερις ασθενείς διασωληνώθηκαν χθες εκτός ΜΕΘ


Δραματική προδιαγράφεται η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, καθώς διασωληνωμένοι, βαριά περιστατικά κορονοϊού, νοσηλεύονται στο χειρουργείο καθώς δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, το νοσοκομείο Παπανικολάου ξεκίνησε την εφημερία του στις 8 το πρωί και μέχρι στιγμής δύο ασθενείς έχουν διασωληνωθεί στα χειρουργεία και άλλοι δύο στις μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Οι 30 κλίνες σε ΜΕΘ στην Εντατική του νοσοκομείου είναι κατειλημμένες.

Στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και οι 15 ΜΕΘ είναι γεμάτες και τέσσερις ασθενείς διασωληνώθηκαν εκτός εντατικής.

Στο ΑΧΕΠΑ οι 15 κλίνες είναι κατειλημμένες και τρία άτομα είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 25 ασθενείς με covid και πέντε έχουν διασωληνωθεί εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Εξαιρετικά ανησυχητικά για την πορεία της πανδημίας ήταν τα όσα παρέθεσε, μιλώντας στο Ράδιο Θεσαλονίκη, ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής και υπεύθυνος διαχείρισης της πανδημίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Διαμαντής Χλώρος.

«Παλιά δεν είχαμε τόσο πολλές διασωληνώσεις. Σήμερα μπορεί να κάνουμε μέχρι και τέσσερις διασωληνώσεις την ημέρα», τόνισε με νόημα.

Και πρόσθεσε: «Αυτές περιμένουν μία κλίνη ΜΕΘ. Δεν υπάρχει αυτή η κλίνη εύκολα. Οπότε συνήθως συμβαίνει το εξής, κάποιος φεύγει από το τμήμα αποθεραπευμένος, δύσκολο και ασυνήθιστο, ή καταλήγει στο θάνατο. Πεθαίνει ένας και μπαίνει ένας άλλος. Ο θάνατός σου η ζωή μου έχει γίνει».

politic.gr

Νεότερη Παλαιότερη