Μπιφτεκοπιτάκια γεμιστά στο φούρνο


Μια πρωτότυπη εκδοχή για τη χρήση του κιμά που θα ενθουσιάσει και θα φέρει διάθεση για πλάκα στο τραπέζι σας καθώς το σχήμα τους παραπέμπει σε τυροπιτάκια.

Είναι κουλ και πεντανόστιμα, ετοιμάζονται αμέσως και γεμίζονται με λαχανικά, πουρέ πατάτας και τυριά ή οτιδήποτε άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Υλικά για τη συνταγή

500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή συνδυασμό

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά ή 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ φλιτζανάκι τσαγιού νερό

Για τη γέμιση

1 πατάτα βρασμένη και τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη

1 καρότο βρασμένο και τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη

100 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ ή άλλο τυρί που λιώνει

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη του κιμά και ζυμώστε καλά με τα χέρια σας.

Κόψτε ένα κομμάτι από τη ζύμη, σε μέγεθος μανταρινιού, και τοποθετήστε το ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας ή δύο σακουλάκια κατάψυξης (για να μην κολλήσει στον πάγκο και στον πλάστη).

Χτυπήστε το με την ανάποδη μεριά μιας ξύλινης κουτάλας ή ανοίξτε το με τη βοήθεια του πλάστη έτσι όπως θα μεταχειριζόσασταν τη ζύμη για τυροπιτάκια.

Βάλτε στο κέντρο της ζύμης μερικές τριμμένες πατάτες, λίγο τριμμένο καρότο, τριμμένο τυρί και κλείστε το σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με το υπόλοιπο μίγμα του κιμά και τοποθετήστε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήστε τα μπιφτεκοπιτάκια για 20 λεπτά περίπου, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C.

Σερβίρετέ τα ζεστά, σκέτα ή με λίγη σάλτσα ντομάτας και πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες.

topontiki.gr

Νεότερη Παλαιότερη