Παπανδρέου: Κλείνω την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εάν…

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και υποψήφιος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής πήρε αποστάσεις από τα σενάρια για πολιτικό του φλερτ με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης είπε ότι δεν νιώθει το ΠΑΣΟΚ ως ιδιοκτησία του

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και υποψήφιος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής πήρε αποστάσεις από τα σενάρια για πολιτικό του φλερτ με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης είπε ότι δεν νιώθει το ΠΑΣΟΚ ως ιδιοκτησία του

Αποστάσεις από τα σενάρια που τον θέλουν να φλερτάρει πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα πήρε, για πρώτη φορά τόσο εμφατικά, την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή των Μαρία Αναστασοπούλου και Γιάννη Κολοκυθά, ο πρώην Πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στη «σημερινή του μορφή».

Ο ΓΑΠ στο στούντιο του ΣΚΑΪ, με τους Γιάννη Κολοκυθά και Μαρία Αναστασοπούλου, σε μια εκπομπή που τιτλοφορείται «Τα Παιδιά της Αλλαγής» – εξ ου και οι σημαιούλες του ΠΑΣΟΚ

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «κλείνω την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι σήμερα, εκτός και αν αλλάξει», είπε αφήνοντας ένα μικρό παράθυρο.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και σχετικά με το ενδεχόμενο να δεχθεί πίσω στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν, δήλωσε ότι δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στην ίδια κατηγορία.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι δεν διεκδικεί τη ρεβάνς, αλλά θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει.

«Ποτέ δεν υπάρχει ιδιοκτησία στη δημοκρατία», είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι και ο ίδιος ποτέ δεν εξέλαβε το ΠΑΣΟΚ ως ιδιοκτησία του, αν και το ίδρυσε ο πατέρας του, ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και έγινε πρόεδρός του, παίρνοντας το «δαχτυλίδι» από τον Κώστα Σημίτη το 2004.

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι σέβεται όλους τους συνυποψηφίους του και θέλει να συνεργαστεί μαζί τους την επόμενη ήμερα των διαδικασιών απ’ οποίο μετερίζι υπογραμμίζοντας ότι «θέλω και θα αγωνιστώ να βγει Πρωθυπουργός από την παράταξη μας».

 protagon.gr

Νεότερη Παλαιότερη