Καισαριανή: Έπεσαν σοβάδες και κομμάτια τσιμέντου σε σχολείο - Πώς γλίτωσαν οι μαθητές


Μετά την κατάρρευση ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και την πτώση σοβάδων στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, ένα νέο συμβαν, αυτή τη φορά σε σχολείο της Καισαριανής, ήρθε να χτυπήσει... καμπανάκι για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Στο 7ο Δημοτικό σχολείο της Καισαριανής έπεσαν σοβάδες και κομμάτια τσιμέντου στις σκάλες του 1ου ορόφου, όμως για καλή τύχη των μαθητών, το συμβάν έλαβε χώρα 4 λεπτά πριν από το διάλειμμα κι έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.

Οι δάσκαλοι του σχολείου έλεγξαν στη συνέχεια όλο το σχολείο και χτυπώντας τα ταβάνια σε αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους, διαπίστωσαν ότι και στις τουαλέτες των εκπαιδευτικών έπεσαν κομμάτια από το ταβάνι.

Σύμφωνα με την Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρο των εκπαιδευτικών του Βύρωνα, και σε άλλο Δημοτικό σχολείο 500 μέτρα πιο μακριά από το 7ο, έπεσαν πάλι σοβάδες στις τουαλέτες των μαθητών. Η κ. Δριμάλα τόνισε ότι «το πρόβλημα σε όλα τα σχολεία της χώρας είναι η κακή συντήρηση και η παλαιότητα. Τα περισσότερα σχολεία στη χώρα είναι 30 και 40 ετών και η ευθύνη βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις που το αγνοούν», επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε πως: «Τα σχολικά κτίρια έχουν μόνο κόστος και γι' αυτό δεν ασχολούνται...».

Νεότερη Παλαιότερη