Χοιρινό με σπανάκι και σάλτσα γιαουρτιού..


Νόστιμο και θρεπτικό χοιρινό με σπανάκι και σάλτσα γιαουρτιού! Ένα ιδανικό γεύμα για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά

  • 600 γραμμάρια χοιρινό μπούτι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 500 γραμμάρια σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 1  ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Γλυκιά πάπρικα
  • 1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι βούτυρο
  • Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι και ένα κουταλάκι πάπρικα και περνάμε με αυτό το κρέας και κάνουμε μασάζ με τα χέρια για να πάει παντού.
  • Σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μετά βάζουμε το κρέας και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές.
  • Αφού το κρέας έχει πάρει χρώμα το βγάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες.
  • Περιμένουμε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι και να καραμελώσει ωραία και ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Ανακατεύουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε το κρέας.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι τον άνηθο με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το νερό.
  • Κατεβάζουμε την θερμοκρασία του ματιού από το 6 στο 3 και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι. Το αφήνουμε να πέσει, ανακατεύουμε ελαφρά και το βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι.
  • Αφήνουμε να βράσει 3 λεπτά και το κατεβάσουμε από την φωτιά.
  • Σερβίρουμε ζεστό με λίγο θυμάρι, πάπρικα και καυτερή πιπεριά αν επιθυμείτε.
Νεότερη Παλαιότερη