Διάγγελμα Μητσοτάκη για την πανδημία εν όψει Χριστουγέννων


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Πέμπτη 18/11 με έκτακτη παρέμβασή του προς τον ελληνικό λαό, θα μιλήσει για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί στα μέτρα που ήδη βρίσκονται σε ισχύ καλώντας τους πολίτες να τα τηρήσουν απαρέγκλιτα, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων.

Δεν αναμενεται να ανακοινώσει νέα μέτρα.

Όχι πρωθυπουργού σε νέο lockdown

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Good Morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV, έβαλε τέλος στα σενάρια που θέλουν τους ανεμβολίαστους πολίτες να μπαίνουν σε καθεστώς lockdown τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μοντέλο της Αυστρίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται το ακολουθήσει.

Την Πέμπτη οι εισηγήσεις της επιτροπής 

Ωστόσο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι θα έχουν εισηγηθεί προς την κυβέρνηση τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τον περιορισμό του νέου κύματος της πανδημίας.

Η αύξηση του αριθμού των εισαγωγών και των διασηλωμένων στα νοσοκομεία σε συνδυασμό με τους θανάτους που έφτασαν χθες τους 80 μέσα σε ένα 24ωρο, προκαλεί έντονη ανησυχία στους ειδικούς που βλέπουν πως ακόμη η έξαρση του κορωνοϊού δεν έχει φτάσει στην κορύφωση του, αν και υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης.

Πρώτος στόχος είναι η θωράκιση του συστήματος υγείας με ιατρικό προσωπικό σε συγκεκριμένες ειδικότητες καθώς υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Ο υπουργός Υγείας μετά την ιδιαιτέρως χαμηλή ανταπόκριση που υπήρξε από ιδιώτες γιατρούς, προχώρησε στην επιστράτευση τους με τα πρώτα φύλλα πορείας επιδοθούν από χθες. 

"Οχι" σε locdown για ανεμβολίαστους - Ελέυθεροι τα Χριστούγεννα;

Καμία αλλαγή στα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού τα οποία αφορούν σε ανεμβολίαστους δεν προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση εν όψει των εορτών.

Αυτό τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές επιμένοντας ότι τα μέτρα δεν αφορούν τους εμβολιασμένους. Με άλλα λόγια, με δεδομένο ότι η είσοδος σε εσωτερικούς χώρους δεν… προβλέπεται για τους ανεμβολίαστους, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά!

Αυτό τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές επιμένοντας ότι τα μέτρα δεν αφορούν τους εμβολιασμένους. Με άλλα λόγια, με δεδομένο ότι η είσοδος σε εσωτερικούς χώρους δεν… προβλέπεται για τους ανεμβολίαστους, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά!

Την ίδια ώρα, πάντως, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία ξεκαθαρίζοντας ότι τα μέτρα προστασίας και ανάσχεσης του ιού αφορούν πρωτίστως του ανεμβολίαστους.

Για την τήρησή τους διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι, ενώ ο κόσμος του εμπορίου και της εστίασης υποστηρίζει την πολιτεία σε αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνέχιση της προσπάθειας για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και την περαιτέρω επιτάχυνση του ρυθμού χορήγησης της ενισχυτικής τρίτης δόσης.

Νεότερη Παλαιότερη