Νοσοκομείο Αττικόν: «Χαριστική βολή η οδηγία για αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων»


«Κραυγή» για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αττικόν εκφράστηκε από τους γιατρούς. 

«Εκτός ελέγχου» χαρακτηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικόν την κατάσταση και επισημαίνει: «Το νοσοκομείο γίνεται ‘ακορντεόν’, τα όρια του ρευστοποιούνται, υπερφορτώνονται τμήματα και κλινικές σε βάρος άλλων. Τα ιατρικά τμήματα που είναι επιφορτισμένα για την αντιμετώπιση των ασθενών COVID δεν επαρκούν πλέον σε ανθρώπινο δυναμικό. Η εκπαίδευση των ειδικευομένων έχει πάει χρόνια πίσω».

Και όλα αυτά, τη στιγμή που η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την κασέτα της «ενίσχυσης του ΕΣΥ» και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στέλνει έγγραφο για περικοπή των χειρουργείων κατά 80%!

Γι΄ αυτό το θέμα, ή καλύτερα και γι’ αυτό το θέμα, οι γιατροί του Αττικόν μιλούν για «χαριστική βολή» και εκφράζουν την αγανάκτησή τους: «Τη χαριστική βολή έρχεται να δώσει η οδηγία για αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων που στην ουσία ‘βγάζει σε αναστολή’ μεγάλο μέρος των συναδέλφων του χειρουργικού τομέα και ταυτόχρονα επιβαρύνει πολύ την υγεία του γενικού πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά κέντρα μιας και αναβάλλονται σοβαρότατες επεμβάσεις (πχ αφαίρεση νεοπλασιών, αγγειοχειρουργικές, ορθοπαιδικές, ΩΡΛ, γναθοχειρουργικές και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις). Όλοι οι γιατροί αγανακτούμε με αυτό το καθεστώς».

Προειδοποιήσεις από τους γιατρούς

Το πρόβλημα στο Αττικό θα γίνει σύντομα μη διαχειρίσιμο και πιο επικίνδυνο, προειδοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, στρέφοντας τα βέλη τους προς τη διοίκηση και στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου:

«Το νοσοκομείο είναι εκτός ελέγχου, το πρόβλημα σύντομα θα γίνει μη διαχειρίσιμο. Η νοσηλεία και η ιατρική σε αυτές τις συνθήκες γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να εξυπηρετεί τέτοιο όγκο ασθενών, με τη διοίκηση και την κυβέρνηση να μη βάζουν κανένα όριο και περιορισμό».

Τι ζητούν

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείουν Αττικον καλούν την Πολιτεία να λάβει μέτρα και ζητούν:

  • Ενίσχυση του νοσοκομείου και όλου του ΕΣΥ σε προσωπικό και χρηματοδότηση.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ένταξη τους στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών και στον ενιαίο δημόσιο σχεδιασμό.
  • Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών και να συνεπικουρήσει στη νοσηλεία των παθολογικών περιστατικών του ΑΤΤΙΚΟΥ και της 2ης ΥΠΕ εν γένει.
  • Κανένας ασθενής σε ράντζο!
  • Κανένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ!
  • Καμία συγχώνευση, κλείσιμο τμημάτων – κλινικών – νοσοκομείων. Κανένας περιορισμός χειρουργείων, διαγνωστικών και ιατρικών πράξεων. Όχι στη μετατροπή του νοσοκομείου σε μονοθεματικό.
pronews.gr
Νεότερη Παλαιότερη