Κομμωτήρια: Τι αλλάζει από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου για τους μη εμβολιασμένους


Τα κομμωτήρια είναι ένας από τους επαγγελματικούς κλάδους που επηρεάζονται από τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο

Ειδική αναφορά στα κομμωτήρια έκανε ο Θάνος Πλεύρης ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου για όσους δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας στα κομμωτήρια για τους μεν εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί ισχύει πλέον η υποχρέωση διεξαγωγής δύο rapid test ή μοριακών τεστ την εβδομάδα ενώ για τους πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ισχύει η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού rapid test ή μοριακού τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύουν νέα μέτρα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Ειδικότερα:

  • Υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ (PCR ή rapid τεστ) την εβδομάδα για όλους τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα, με δικό τους κόστος.
  • Αρνητικό rapid test για μη εμβολιασμένους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες). Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη