Τραγωδία στην Κρήτη: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας – Διασώθηκαν 67 μετανάστες (φωτό)

Από αυτούς τα 69 άτομα βρίσκονται στο πλοίο «Harrison» ενώ 6 σε Ναυαγοσωστικό σκάφος του ΛΣ, ανάμεσα τους και το άτομο, που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ένας νεκρός, ένας τραυματίας και 67 άτομα καλά στην υγεία τους, είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα νεότερα για τους μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε ημιβυθισμένο σκάφος νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας.

Από αυτούς τα 69 άτομα βρίσκονται στο πλοίο «Harrison» ενώ 6 σε Ναυαγοσωστικό σκάφος του ΛΣ, ανάμεσα τους και το άτομο, που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ανάμεσα στα άτομα, που βρίσκονται στο πλοίο είναι σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ3  γυναίκες και 3 παιδιά.

Εξετάστηκαν από εθελοντές και γιατρούς οι μετανάστες

Σύμφωνα με το cretapost, oι 67 μετανάστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου εκεί βρισκόταν εθελοντές του Ερυθρού σταυρού αλλά και υγειονομικό προσωπικό.

Οι μετανάστες εξετάστηκαν από τους υγειονομικούς και διαπιστώθηκε ότι τέσσερα άτομα φέρουν κάποια τραύματα, ευτυχώς ελαφρά.

Ωστόσο, ο ένας τραυματίας ενδέχεται να μεταφερθεί για περαιτέρω εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας.

Παράλληλα, στους μετανάστες έγιναν και ράπιντ τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Βρέθηκε χώρος για να φιλοξενηθούν 

Από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού των μεταναστών ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να βρεθεί κάποιος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία τους.

«Ο δήμος δεν έχει εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσει τόσα πολλά άτομα. Έτσι, προσφέρθηκε η ενορία της Κουντούρας και ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Κουντούρας να διαθέσουν την ενοριακή αίθουσα που έχουν για την φιλοξενία τους. Έτσι, οι μετανάστες αφού εξετάστηκαν από τους υγειονομικούς μπήκαν σε πούλμαν και οδηγήθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Σελίνου – Καντάνου Αντώνης Περράκης προσθέτοντας πως ήδη η Πολιτική Προστασία μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό έχει προβλέψει για κλινοσκεπάσματα και είδη πρώτης ανάγκης.


Νεότερη Παλαιότερη