Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η γιαγιά των ανήλικων αδερφών που λήστεψαν και σκότωσαν 87χρονο


Η δολοφονία του ηλικιωμένου έγινε τον Δεκέμβριο του 2020 στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία καταδικάστηκε η γιαγιά των δύο ανηλίκων αδερφών που τον Δεκέμβριο του 2020 λήστεψαν και σκότωσαν έναν 87χρονο στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Ο σύντροφος της γυναίκας καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών.

Οι ανήλικοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ μετά το έγκλημα μεταφέρθηκαν σε δομή ανηλίκων όπου ζουν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που συντάχθηκε για την υπόθεση, οι δύο ανήλικοι τον Δεκέμβριο του 2020 εισέβαλλαν στην αυλή της μονοκατοικίας όπου διέμενε ο 87χρονος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά έγιναν αντιληπτοί απ αυτόν. Κατάφεραν να του αφαιρέσουν ένα αιχμηρό αντικείμενο που κρατούσε, συνεπλάκησαν μαζί του και στη συνέχεια ασκώντας σωματική βία, του επέφεραν χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Κατόπιν αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού 250 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα. Εξωτερικά τους παρείχαν συνδρομή η 45χρονη γιαγιά τους με τον 40χρονο σύντροφό της ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο. Στη συνέχεια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο 87χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου δύο 24ωρα μετά κατέληξε.

Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη