Τραγωδία στη Σιέρα Λεόνε - 144 νεκροί μετά από έκρηξη βυτιοφόρου


Το βυτιοφόρο συγκρούστηκε με άλλο βαρύ όχημα σε πρατήριο καυσίμων με αποτέλεσμα μια τεράστια έκρηξη.

Η έκρηξη και η πυρκαγιά έπειτα από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη βυτιοφόρο με καύσιμα την 5η Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 144 άνθρωποι, κατά νεότερο επίσημο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε χθες Σάββατο από το υπουργείο Υγείας.

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 131 θανάτους.

 

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν βυτιοφόρο συγκρούστηκε με άλλο βαρύ όχημα σε πρατήριο καυσίμων σε βιομηχανική ζώνη της πρωτεύουσας Φριτάουν, προτού εκραγεί και ξεσπάσει φωτιά.

Τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί από το σημείο προκαλούν φρίκη με δεκάδες ανθρώπους απανθρακωμένους στο δρόμο.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 57 θύματα, εξ αυτών 11 σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τα στοιχεία του υπουργείου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα περισσότερα θύματα ήταν πλανόδιοι πωλητές και μοτοσικλετιστές που προσπαθούσαν να μαζέψουν το καύσιμο που διέρρεε από το βυτιοφόρο.

Η Σιέρα Λεόνε, άλλοτε βρετανική αποικία 7,5 εκατ. κατοίκων, συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, παρά το ότι το υπέδαφός της είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε διαμάντια.

Η οικονομία της, που μαστίζεται από τη γάγγραινα της διαφθοράς, προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το βαρύ πλήγμα της εμφύλιας σύρραξης (1991-2002) με 120.000 νεκρούς, την επιδημία του Έμπολα και την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Νεότερη Παλαιότερη