Η Mercedes-Benz EQS 580 4Matic είναι το πιο πολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς


Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

 Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που διατίθενται στην αγορά αυξάνονται και πληθύνονται σε αριθμό, με ταχείς ρυθμούς. Διατίθενται πλέον μικρά, μεσαία, μεγάλα, crossovers, SUVs και η λίστα συνεχώς μεγαλώνει. Κάποια είναι πιο προσιτά και μερικά άλλα, σημαντικά πιο ακριβά στο κόστος κτήσης τους. Ποιό είναι όμως το πολυτελέστερο από αυτά που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής;

Προς το παρόν, εκείνο που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο, από την εξαιρετική Mercedes-Benz EQS 580 4Matic. Μπορεί να μην είναι τόσο ευρύχωρη στο εσωτερικό, όσο η «αδελφή» της S-Class, εντούτοις η καμπίνα της διαθέτει τα πιο υψηλά επίπεδα χλιδής, που θα βρείτε μεταξύ όλων των ηλεκτρικών μοντέλων που είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Από πλευράς επιδόσεων τα καταφέρνει εξίσου περίφημα

Η Mercedes-Benz EQS 580 4Matic διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, ψηφιακή ευμεγέθη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα ψυχαγωγίας, αλλά και μια τρίτη ψηφιακή οθόνη για το συνοδηγό. Ποιότητα υλικών και φινίρισμα για… σεμινάριο! Έχουμε «καλύψει» και τους πιο απαιτητικούς ή κάνουμε… «λάθος»;

Αναφορικά με τις επιδόσεις, η γερμανική λιμουζίνα επιταχύνει από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα. Υπολείπεται συγκριτικά με το Tesla Model S, αλλά για πολυτελέστατο 5θέσιο sedan, το οποίο μεταφέρει τους επιβάτες του παντού και πάντα, με ασύγκριτη άνεση, μόνο αργό δεν το λες.

Με κριτήριο την πολυτέλεια και μόνο η συγκεκριμένη ηλεκτρική Mercedes-Benz βρίσκεται πολύ… μπροστά
Με κριτήριο την πολυτέλεια και μόνο η συγκεκριμένη ηλεκτρική Mercedes-Benz βρίσκεται πολύ… μπροστά

 Η Mercedes-Benz EQS 580 4Matic χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνολικά 523 ίππους και 856 Nm ροπής. Πέρα από αυτό, όποιοι αναζητούν το κάτι παραπάνω, ας περιμένουν την Mercedes-AMG EQS 53, η οποία θα αποδίδει 658 ίππους με 950 Nm ροπής. Ο χρόνος που θα χρειάζεται για το 0-100 χλμ./ώρα, θα είναι 3,4 δευτερόλεπτα!

zougla.gr

Νεότερη Παλαιότερη