Εισήγηση για μίνι lockdown στις Σέρρες - Μπλόκο σε μετακινήσεις για διασκέδαση

 


Να απαγορευθούν οι συναυλίες στις κόκκινες περιοχές και να μπουν και οι Σέρρες σε καθεστώς μίνι lockdown, εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, τις εισηγήσεις αυτές θα κάνει η Επιτροπή στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι σκόπιμο να ελεγχθεί το φαινόμενο που παρατηρήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν μετά την απαγόρευση μουσικής και κυκλοφορίας από την 1 πμ έως τις 6 π.μ στην Θεσσαλονίκη, πολλοί έφευγαν για τις Σέρρες προκειμένου να συνεχίσουν τη διασκέδαση τους εκεί, καθώς δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Άλλοι προορισμοί διασκέδασης είναι η Δράμα και η Καβάλα.

Οι ειδικοί αναμένεται να εντάξουν στο κόκκινο και τις Σέρρες, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και προληπτικά να αποφευχθεί νέα έξαρση της πανδημίας στην Β. Ελλάδα.

Τέλος, το γεγονός ότι στη συναυλία του Γιάννη Πάριου μπήκαν όπως προβλέπεται μόνο εμβολιασμένοι και σε θέσεις καθημένων, αλλά όταν άρχισαν τα νησιώτικα, σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χορεύουν, προβλημάτισε την επιτροπή, μέλη της οποίας θα εισηγηθούν να υπάρξει απαγόρευση συναυλιών στις κόκκινες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Υγείας εξέτασαν ενδελεχώς τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός θανάτων των νοσηλευόμενων από κορονοϊό, περίπτωση που θύμισε αυτή του Νοσοκομείου Αγρινίου όπου κάποια στιγμή η θνητότητα είχε αγγίζει το 100%.

 Μάλιστα, κλιμάκιο του υπουργείου υγείας που επισκέφθηκε πρόσφατα το νοσοκομείο Σερρών διαπίστωσε ακριβώς αυτό, ότι οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από κάθε άλλο νοσοκομείο της χώρας. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αναζητείται η αιτία, λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

madata.gr


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη