Θεσσαλονίκη: Έρημη πόλη την πρώτη νύχτα του lockdown - 100% πληρότητα στις ΜΕΘ


Άδεια πόλη η  Θεσσαλονίκη, το πρώτο βράδυ εφαρμογής του μίνι lockdown και τον περιοριστικών μέτρων

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης άρχισαν να κατεβάζουν ρολά.

Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα ελάχιστα ήταν τα οχήματα που κινούνταν στους δρόμους της πόλης, ενώ σε κεντρικά σημεία αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους.

 Το μίνι lockdown που εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι και αποφάσισε η Κυβέρνηση προβλέπει:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν από χθες Παρασκευή 1η Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 το πρωί.

Γεμάτες οι ΜΕΘ

Την ίιδια ώρα, σφυκτικά γεμάτες είναι πλέον οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Covid-19 της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, λόγω των αναστολών εργασίας που επιβλήθηκαν στους υγειονομικούς για τον μη εμβολιασμό τους, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 71 κλίνες ΜΕΘ Covid-19, ενώ πέρyσι, στην κορύφωση του τρίτου κύματος, υπήρχαν πάνω από τις διπλάσιες (193).

Oι 15 κλίνες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είναι καλυμμένες, όπως και οι 15 του Ιπποκρατείου, οι 11 του Παπαγεωργίου, οι 22 του Παπανικολάου και οι 8 του Αγίου Δημητρίου. Επίσης, λόγω των αναστολών εργασίας, καθίσταται αδύνατη η ανάπτυξη νέων κλινών, τη στιγμή που στο Νοσοκομείο Παπανικολάου είναι κλειστές 9 κλίνες ΜΕΘ, που έχουν προέλθει από δωρεά, όπως και 2 ακόμα στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Πηγή: thestival


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη