Το ηλεκτρικό Jeep Wrangler 4xe έβαλε τα ...γυαλιά στον ανταγωνισμό στο Rebelle Rally

 


Επιμέλεια Αλέξης Σφαέλος:

 Το νέο Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe κατέκτησε την πρώτη θέση στο Rebelle Rally, με πλήρωμα την Nena Barlow και την Teralin Petereit. Είναι η πρώτη φόρα που κερδίζει έναν δύσκολο αγώνα ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία του θεσμού. Οι αγωνιζόμενοι  κάλυψαν σχεδόν 2.250χλμ σε εκτός δρόμου διαδρομές στην Καλιφόρνια και την Νεβάδα. Το καινούριο Jeep Wrangler 4xe αποδίδει 380 ίππους και 637 Nm ροπής, με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

«Η μάρκα Jeep συνεχίζει να κυριαρχεί για έναν λόγο», ανέφερε η κ. Emily Miller, η οποία είναι η ιδρυτής του Rebelle Rally. «Ένα τετρακίνητο Jeep ακόμα και χωρίς καμία μετατροπή είναι ένα εξαιρετικά ικανό εκτός δρόμου όχημα και το Wrangler 4xe το απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις.» Προσθέτοντας «Η φετινή διαδρομή ήταν η δυσκολότερη που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία του αγώνα, αλλά το Wrangler 4xe έκανε τα πράγματα εύκολο για εμάς», σημείωσε η κ. Barlow. «Ανεβήκαμε τους αμμόλοφους και περάσαμε μέσα από κακοτράχαλα μονοπάτια με ιδιαίτερη ευκολία, ενώ είχαμε άπλετη δύναμη κάθε στιγμή.»  


Η Jeep ήταν ο πρωταγωνιστής του Rebelle Rally καθώς στην πρώτη 10αδα τερμάτισαν πέντε Jeep. Τα δύο πρώτα ήταν αμιγώς ηλεκτρικά

Το εντυπωσιακό για τους δεύτερους νικητές ήταν η οικογενειακή υπόθεση. Μητέρα και κόρη ανέβηκαν αγκαλιασμένες στο βάθρο. Η Christine Benzie ήταν συνέχεια με το χαμόγελο στα χείλη ενώ η κόρη της Emily έλαμπε από χαρά, τερματίζοντας έναν πολύ δύσκολο αγώνα , με το ίδιο ακριβώς μοντέλο της πρώτης θέσης. Ενώ την τρίτη θέση την κατάκτα ένα συμβατικό Wrangler.


 «Ήταν πραγματική απόλαυση να οδηγείς το Rubicon 4xe στο ράλι», ανέφερε η κ. Emily Benzie. «Η ανάρτηση απορροφούσε τους κραδασμούς ακόμα και από τις πιο δύσκολες επιφάνειες που αντιμετωπίσαμε. Την τρίτη μέρα μάλιστα, για να απολαύσουμε τη θέα στο Titus Canyon της Death Valley, ανοίξαμε την υφασμάτινη οροφή. Ευτυχώς ο ηλεκτρικός μηχανισμός της λειτουργεί και εν κινήσει και έτσι δεν χάσαμε καθόλου χρόνο. Την τελευταία ημέρα, η ροπή του υβριδικού συστήματος σε συνδυασμό με το 8αρι αυτόματο κιβώτιο μας επέτρεψε να περάσουμε με άνεση του αμμόλοφους του Glamis


Το Rebelle Rally είναι ένα άκρως απαιτητικό ράλι με αρκετές ιδιαιτερότητες. Αρχικά η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο από γυναικεία πληρώματα, αλλά έκτος αυτού δεν επιτρέπετε η οποιαδήποτε μηχανική παρέμβαση σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής. Από την περσινή χρονιά, ο αγώνας υποδέχθηκε και εξηλεκτρισμένα οχήματα (αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά διαφόρων τύπων), με το Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe να συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά.  

«Η μάρκα Jeep υποστηρίζει το Rebelle Rally από την αρχή της δημιουργίας του και φέτος είμαστε ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότης του Wrangler 4xe στις πλέον δύσκολες διαδρομές», δήλωσε ο κ. Jim Morrison, Αντιπρόεδρος της Jeep στην Β. Αμερική. «Αποτελεί δικαίωση για τα πληρώματα μας, αλλά και τους μηχανικούς μας, ότι το Wrangler 4xe κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις και ανταποκρίθηκε σε αυτές τις ακραίες συνθήκες χωρίς το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα.»

zougla.gr

Νεότερη Παλαιότερη