Δραματική η κατάσταση στα παράλια του Δ. Αγιάς – Εικόνες αποκάλυψης με ορμητικά νερά σε δρόμους, χωράφια (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)


Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται από τα παράλια του Δήμου Αγιάς, εκεί όπου η επέλαση της κακοκαιρίας «Αθηνά» αφήνει πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές.

Στον παραλιακό δρόμο Αγιοκάμπου – Βελίκας δεν υπάρχει η δυνατότητα να κινηθεί τίποτα, όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής, καθώς τα ορμητικά νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, τα ρέματα έχουν γεμίσει, κάτοικοι δεν μπορούν καν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους και άλλοι βρίσκονται κλεισμένοι σε αυτά, ελπίζοντας τα φαινόμενα να υποχωρήσουν το συντομότερο.

Πολύ σοβαρή είναι η ζημιά και για τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι δεν μπορούν να φτάσουν στα χωράφια τους, καθώς η αγροτική οδοποιία είναι πια κατεστραμμένη.

Οι καστανοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βλέπουν την παραγωγή τους να χάνεται, με τους χειμάρρους να περνούν μέσα από τα χωράφια τους και να παρασύρουν στο πέρασμά τους τα κάστανα που είχαν πέσει και ήταν έτοιμα για συγκομιδή.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο κάτοικος της περιοχής:

Οι φωτογραφίες καταδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής:

tinealarissa.gr


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη