Το υπουργείο Υγείας απαντά στον Άκη Τσελέντη: Δεν απομακρύνονται τα θρησκευτικά σύμβολα


«Ουδέν περιστατικό απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων παρατηρείται» απαντά το υπουργείο Υγείας στον Άκη Τσελέντη 

Απάντηση στον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη δίνει το υπουργείο Υγείας αναφορικά με την καταγγελία του για απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στα νοσοκομεία αρμοδιότητάς του, ουδέν περιστατικό απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων παρατηρείται. «Σημειωτέον σε πλήθος νοσοκομείων λειτουργούν παρεκκλήσια και παντού υπάρχει απόλυτος σεβασμός στη θρησκευτική πίστη των ασθενών» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τι προηγήθηκε

Χθες Παρασκευή, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, γνωστοποίησε την ενόχλησή του για την εξαφάνιση των θρησκευτικών συμβόλων της Ορθοδοξίας από δημόσιους χώρους στην Ελλάδα.

Αφορμή για το ξέσπασμά του στάθηκε το φαινόμενο που παρατήρησε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η μητέρα του. Μάλιστα, στο μήνυμά του ο κ. Τσελέντης ανέφερε πως ρώτησε γιατί έχει συμβεί αυτό και η απάντηση που έλαβε ήταν πως υπάρχει άνωθεν εντολή για να μην προσβάλλονται οι αλλόθρησκοι.

«Εδώ είναι Ελλάδα και όχι Μωαμεθανιστάν», έγραψε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «ενοχλεί αυτός ο δήθεν πολύ πολιτισμός όπου το ανώμαλο γίνεται ομαλό».

Νεότερη Παλαιότερη