Πάτρα: Συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία


Μεγάλη ανησυχία στην πρωτεύουσα της Αχαΐας από τα δεκάδες κρούσματα σε σχολεία της πόλης.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της Πάτρας.

Το πρόβλημα παίρνει πλέον μεγαλύτερη διάσταση σε δασκάλους και νηπιαγωγούς. Τα τελευταία περιστατικά εμφανίστηκαν στο Στρούμπειο όπου νόσησε δασκάλα και στη συνέχεια μαθητής. Όπως καταγγέλλουν γονείς δεν είχαν ενημερωθεί για το θέμα της νόσησης της δασκάλας.

Την ίδια ώρα δεύτερη νηπιαγωγός διαγνώστηκε με κορωνοϊό στο 40ο νηπιαγωγείο στην περιοχή της Εγλυκάδας. Όπως ανακοινώθηκε στους γονείς δεν θα λειτουργήσει το τμήμα ούτε το ολοήμερο.

Στο μεταξύ, ο κορωνοϊός «χτυπά» όλο και μικρότερες ηλικίες, όπως αποδεικνύεται και από τα rapid tests που διενεργούνται στην πόλη της Πάτρας. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της Παρασκευής, με τα 3 από τα 21 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους να αφορούν παιδιά 11 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν αρνητικό τεστ δειγματοληπτικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη έχει σημάνει «συναγερμός» με τους γονείς να ανησυχούν όλο και περισσότερο καθώς η εμφάνιση κρουσμάτων σε μαθητές, αποτελεί πλέον σύνηθες φαινόμενο ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σχεδόν 1 στα 4 νέα κρούσματα είναι παιδιά.

Πηγή: tempo24.news

Νεότερη Παλαιότερη