Α. Τσίπρας – Συμφωνία των Πρεσπών: Δωρίζει σε πανεπιστήμια τα ποσά από τις βραβεύσεις


Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε με επιστολή του προς τους προέδρους έξι πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας πως επιθυμεί να δωρίσει το ποσό από τις τιμητικές του βραβεύσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δωρίσει το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε ένα τμήμα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του κάθε Πανεπιστημίου. Αυτό το ποσό επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί για την ετήσια βράβευση της καλύτερης διπλωματικής εργασίας με ένα ενδεικτικό βραβείο των 1.000 ευρώ ανά έτος.

Στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως «είναι αυτονόητο πως το κάθε Τμήμα θα έχει την απόλυτη αρμοδιότητα ως προς την διαδικασία επιλογής της καλύτερης διπλωματικής εργασίας, όπως και για αν το βραβείο θα απονέμεται για διπλωματική εργασία του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή του μεταπτυχιακού. Ως προς το περιεχόμενο, θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα σε θεματολογία που θα εστιάζει στην ειρήνη και καλή γειτονία μεταξύ των κρατών της περιοχής μας, στα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων, στη μελέτη διασυνοριακών εκπαιδευτικών ή πολιτισμικών προγραμμάτων, ή στην ενεργειακή ασφάλεια και περιβαλλοντική συνεργασία στα Βαλκάνια. Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικά πεδία και, προφανώς, το Τμήμα σας θα έχει την τελική ευθύνη και ως προς αυτά τα ζητήματα»


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη