Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Από το όχι στις γραβάτες, πήγατε στο όχι στις φρεγάτες


«Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στη βουλή ως εθνική εξαίρεση» - «Η Ευθύνη είναι βαριά και βαριά θα είναι και η ετυμηγορία της ιστορίας»

Σε ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός μιλώντας για τη στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. O Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μία ασπίδα προστασίας της ακεραιότητας της Ελλάδας απέναντι σε απευθείας απειλές και αποτελεί τον πρόλογο της κοινής άμυνας και της ευρωπαϊκής αυτονομίας. Απευθυνόμενος ευθέως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι «όποιος αμφισβητεί σήμερα την προμήθεια των νέων σκαφών ναυαγεί ο ίδιος στα απόνερα των δικών του αντιφάσεων», καλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσουν τη στάση τους στην ονομαστική ψηφοφορία, ιδιαίτερα σε αυτή την χρονική συγκυρία, σημειώνοντας ότι το εθνικό κοινοβούλιο πρέπει να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και εθνικής ευθύνης.

«Η Ελλάδα είναι σε νέα ρότα. Δεν απειλεί, ούτε απειλείται αλλά διευρύνει τις συμμαχίες της. Εντάσσει την άμυνά της, τη στρατηγική της αντίληψη και τη γεωπολιτική της θεώρηση. Αυτή είναι η εθνική αντίληψη ενός σύγχρονου κράτους και για αυτό όποιος δεν αντιλαμβάνεται τον προτρεπτικό χαρακτήρα δεν μπορεί να μιλά από τη θέση του επιτιθέμενου».

newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη