Σημαντική πτώση: Η δημοσκόπηση που έδειξε πολλά για τη «μετωπική» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


Είναι η… εποχή τους. Διαχρονικά, μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν, καθώς άπαντες θέλουν να πιάσουν τον παλμό της κοινωνίας και να δουν τι αντίκτυπο είχαν οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Και ειδικά φέτος, μετά από ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι με τις φωτιές αλλά και την σταθερή «απειλή» του κορωνοϊού, παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον από ποτέ.

Στην τελευταία χρονικά δημοσκόπηση, αυτήν της Metron Analysis, φάνηκε γι’ ακόμα μία φορά πως η Νέα Δημοκρατία παραμένει το πρώτο κόμμα, με σημαντική διαφορά από τον βασικό της «ανταγωνιστή», τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση συγκεντρώνει ποσοστό 30,8% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 19,7% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πτώση 3,1%: Η τελευταία δημοσκόπηση έδειξε πολλά για την μετωπική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ...

Το σημαντικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δε φαίνεται να μπορεί να καρπωθεί την φθορά της ΝΔ, καθώς παραμένει πίσω με διψήφια διαφορά και, μάλιστα, φαίνεται να μην πιάνει το 20%.

Ωστόσο, υπάρχει και μια σημαντικότατη παράμετρος που δεν προβλήθηκε όσο έπρεπε: το κυβερνών κόμμα παρουσίασε πτώση 3,1 ολόκληρων μονάδων μέσα σε διάστημα μόλις 2 μηνών. Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη Ιουλίου η ΝΔ συγκέντρωνε στην πρόθεση ψήφου 33.9%, ενώ τώρα, όπως είδαμε, 30,8.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν στο επερχόμενο κύμα ακρίβειας (μέρος του οποίου το έχουμε νιώσει ήδη στην τσέπη μας) και θεωρούν δεδομένο πως τα ποσοστά της παράταξης του κυρίου Μητσοτάκη θα δεχτούν ισχυρό πλήγμα και θα «πέσουν» κι άλλο.

Θα πέσουν μέσα ή όχι;

Θα το δούμε στο εγγύς μέλλον…

outsidersbet.gr


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη