Στην ανακρίτρια με χειροκροτήματα οι επτά αστυνομικοί για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα


Στην ανακρίτρια Πειραιά oδηγήθηκαν στις 8.30 της Τετάρτη οι επτά αστυνομικοί, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) που συμμετείχαν στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα. σύλληψης.

Οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία, φορούσαν χειροπέδες και κατά τη μεταγωγή τους τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Οταν έφθασαν στα δικαστήρια έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα ενώ κάποιοι φώναζαν «είστε ήρωες».

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών έχει ασκηθεί για τον ένα τραυματία επιβαίνοντα του κλεμμένου οχήματος που νοσηλεύεται φρουρούμενος και για τον τρίτο επιβάτη που οχήματος που διαφεύγει της σύλληψης.

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά, κατέθεσαν την Τρίτη  οι γονείς του 20χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Η δήλωση συνοδεύτηκε με πολυσέλιδο υπόμνημα στην ανακρίτρια Πειραιά από τους συνηγόρους της οικογένειας του 20χρονου, Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη. Την οικογένεια στηρίζει στη δικαιοσύνη η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», δια της νομικής της υπηρεσίας, με το δικηγόρο Ηλία Γιαννόπουλο. Η δήλωση που έγινε δεκτή, συνοδεύτηκε από πολυσέλιδο υπόμνημα. Σε αυτό γίνεται αναφορά σε βασικά σημεία της υπόθεσης και υποστηρίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο.

Νεότερη Παλαιότερη