Εξαδάκτυλος: Οι παρελάσεις πρέπει να γίνουν με μέτρα-Διαφορετικά θα διχαστεί η κοινωνία


«Δεν έχει τεθεί θέμα στην Επιτροπή αναβολής των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Την ανάγκη να γίνει ο Οκτώβριος μήνας εμβολιασμών τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

, αναφερόμενος στην άσχημα επιδημιολογική κατάσταση της βόρειας Ελλάδας και στο mini lockdown που επιβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκινάει να ισχύει από σήμερα.

«Οι μισοί έχουμε εμβολιαστεί. Αντί να διαμαρτυρόμαστε για την επιβολή των μέτρων στη Θεσσαλονίκη, καλύτερα να εμβολιαστούμε. Αντί να έχουμε έναν μήνα γκρίνιας, να τον μετατρέψουμε σε μήνα εμβολιασμού για να μπούμε σε έναν ασφαλέστερο χειμώνα. Το έκαναν στην Κρήτη, μπορούμε να το κάνουμε σε όσες περιοχές είναι στο κόκκινο», είπε χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με τις παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά στις παρελάσεις στη συμπρωτεύουσα ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το ζήτημα.

«Έστω και με αυστηρά μέτρα οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν αλλιώς θα διχαστεί η κοινωνία και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει αν είχαμε εμβολιαστεί. Δεν έχει τεθεί πάντως θέμα στην Επιτροπή αναβολής των εκδηλώσεων. Δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι για την Επιτροπή απ όσα γράφονται», τόνισε ο κος Εξαδάκτυλος.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα σε καθεστώς mini lockdown μπήκαν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, προκειμένου να περιοριστεί η μεγάλη διασπορά κορονοϊού που εντοπίζεται σε αυτές τις περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, οι παραπάνω περιοχές της χώρας εντάσσονται στο Επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη, ενώ η ισχύς των ειδικών μέτρων παρατείνεται σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα. 

 parapolitika.gr


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη