Αλ. Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ελληνογαλλική συμφωνία, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του θα δώσει αρνητική ψήφο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχικά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για την στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών: «Μας εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για ανευθυνότητα και μικροκομματικές σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Αλήθεια ποιος μιλάει; Αυτός που έκανε μικροκομματικό εμπόριο πατριωτισμού όταν κλείσαμε το ονοματολογικό για να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς; Εκείνος που αρνείται να φέρει τα τρία μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των οποίων και εκείνο για τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας; Μιλάτε για υπευθυνότητα εσείς που στερείται επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας υπό τον φόβο του Μπογδάνου;».

Συνεχίζοντας τόνισε: «δεν θα υπονοήσω ποτέ έλλειμμα πατριωτισμού για κανένα κόμμα παρά τις διαφορές που έχουμε. Ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε την χώρα και ποια την έβγαλε από τα μνημόνια; Αναδείξατε νέο δόγμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας που αποστασιοποιείται από την λογική του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή»

Χαρακτηριστικά για το κόστος της συμφωνίας είπε: «ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες» και στη συνέχεια διερωτήθηκε: «πόσο θα φθάσει τελικά ο λογαριασμός»;

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του:
 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη